Sindicatele din invatamant nu mai cred in forta grevelor!

Sindicatele din invatamant nu mai cred in forta grevelor!

 MARIA TIPRIGAN  

TIPRIGAN: "Vom vedea daca le este greu sau nu, daca vor veni in strada inseamna ca le este greu, daca nu, inseamna ca le place cum traiesc!"

Liderii celor doua sindicate din invatamant, Liga Sindicatelor din Invatamant si Sindicatul Invatamantului Preuniversitar, impartasesc de aceasta data aceeasi opinie vizavi de formele de protest impotriva reducerii salariilor profesorilor si disponibilizarilor, in sensul ca, desi ar dori sa organzize astfel de actiuni, nu prea ar mai avea cu cine, pentru ca personalul din invatamant da inapoi cand aude de greva.

"Lumea, declarativ, este foarte nemultumita, intreaba cand incepe greva, iar la momentul grevei constatam ca participarea nu mai este atat de mare ca la nivel declarativ, de aceea, ca sa pot spune ca facem greva sau alte actiuni de protest trebuie sa ma bazez pe un referendum, cu semnaturi pentru ce opteaza oamenii", a declarat Liviu Axinte, presedintele LSI Botosani.

Nici Maria Tiprigan nu mai este atat de increzatoare in membrii sai de sindicat, dovada fiind ca la ora actuala nu stie daca va avea membri suficienti pentru a participa la mitingul de pe 20 septembrie organizat de Cartel Alfa, in fata Prefecturii Botosani.

"Nu mai spun cu cati membri iese SIP la miting pentru ca nu stiu, mai ales ca a inceput scoala si profesorii au ore. Cine vrea sa vina, eu nu oblig pe nimeni, doar ii mobilizam sa iasa. Vom vedea daca le este greu sau nu, daca vor veni in strada inseamna ca le este greu, daca nu, inseamna ca le place cum traiesc", a spus Maria Tiprigan, presedintele SIP Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
150

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
162

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
246

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...