Sindicaliștii din Poliție anunță proteste în toată țara, nemulțumiți de înghețarea salariilor (document)

Sindicaliștii din Poliție anunță proteste în toată țara, nemulțumiți de înghețarea salariilor (document)

Sindicaliştii din Poliţie cer revenirea asupra deciziei de îngheţare a salariilor şi punerea în plată a compensaţiei de risc pentru angajați. Vineri, între orele 12:00 și 14:00, se va desfășura un protest și în fața Instituției Prefectului din Botoșani, parte din prima mișcare majoră a polițiștilor.

Ei avertizează că, în cazul în care manifestul declanșat în toată țara este ignorat, nu vor mai da amenzi începând din 11 ianuarie, ci doar avertismente. De asemenea, din 18 ianuarie vor exercita doar atribuţiile din fişa postului, nu şi pe cele care ţin de comunicarea deciziilor de carantinare, nu vor mai face ore suplimentare, iar în 25 ianuarie vor soluţiona doar urgenţele, ultima acţiune fiind un protest în faţa Ministerului Afacerilor Interne.

„În cursul zilei de 5 ianuarie, reprezentanţii federaţiilor sindicale au fost contactaţi pentru a dezbate un calendar comun de proteste, ca răspuns la îngheţarea salariilor, adoptată fără consultarea partenerilor de dialog social. În cele din urmă, conform adresei de mai jos, am convenit asupra formelor de protest care să poată fi puse în aplicare de toţi poliţiştii şi poliţiştii de frontieră, care au fost extrase din sondajul realizat în rândul poliţiştilor. De asemenea, am identificat mai multe soluţii care să atenueze impactul OUG 226/2020, dintre care amintim punerea în plată a compensaţiei de risc, drept prevăzut de art. 14 din Anexa VI a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, au anunţat miercuri sindicatele Europol, Pro Lex, Diamantul, Decus.

Poliţiştii prezintă documentul adresat în acest sens ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, document care conţine revendicările lor şi calendarul protestelor. 

 

Spune-ne opinia ta