Sindicaliștii din Poliție anunță proteste în toată țara, nemulțumiți de înghețarea salariilor (document)

Sindicaliștii din Poliție anunță proteste în toată țara, nemulțumiți de înghețarea salariilor (document)

Sindicaliştii din Poliţie cer revenirea asupra deciziei de îngheţare a salariilor şi punerea în plată a compensaţiei de risc pentru angajați. Vineri, între orele 12:00 și 14:00, se va desfășura un protest și în fața Instituției Prefectului din Botoșani, parte din prima mișcare majoră a polițiștilor.

Ei avertizează că, în cazul în care manifestul declanșat în toată țara este ignorat, nu vor mai da amenzi începând din 11 ianuarie, ci doar avertismente. De asemenea, din 18 ianuarie vor exercita doar atribuţiile din fişa postului, nu şi pe cele care ţin de comunicarea deciziilor de carantinare, nu vor mai face ore suplimentare, iar în 25 ianuarie vor soluţiona doar urgenţele, ultima acţiune fiind un protest în faţa Ministerului Afacerilor Interne.

„În cursul zilei de 5 ianuarie, reprezentanţii federaţiilor sindicale au fost contactaţi pentru a dezbate un calendar comun de proteste, ca răspuns la îngheţarea salariilor, adoptată fără consultarea partenerilor de dialog social. În cele din urmă, conform adresei de mai jos, am convenit asupra formelor de protest care să poată fi puse în aplicare de toţi poliţiştii şi poliţiştii de frontieră, care au fost extrase din sondajul realizat în rândul poliţiştilor. De asemenea, am identificat mai multe soluţii care să atenueze impactul OUG 226/2020, dintre care amintim punerea în plată a compensaţiei de risc, drept prevăzut de art. 14 din Anexa VI a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, au anunţat miercuri sindicatele Europol, Pro Lex, Diamantul, Decus.

Poliţiştii prezintă documentul adresat în acest sens ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, document care conţine revendicările lor şi calendarul protestelor. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Marius Budăi: Îmbătrânirea populației va intensifica creșterea cererii de îngrijire pe termen lung

Vineri, 30 Septembrie 2022
124

Îmbătrânirea populaţiei va intensifica creşterea cererii de îngrijire pe termen lung, care deja este mare, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Marius Budăi.„Procesul ...

VIDEO: Doina Federovici a taxat dur atitudinea unor adversari politici în ședința CJ. „Cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura”

Vineri, 30 Septembrie 2022
391

Președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici, a avut o intervenție neobișnuită în debutul ședinței de vineri a deliberativului. Oficialul a mulțumit colegilor din plen pentru...

Proiect de 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian”

Vineri, 30 Septembrie 2022
145

Consiliul Județean (CJ) a depus un proiect în valoare de circa 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian” din municipiul Botoșani, a anunțat v...