Sindicaliștii din Poliție amenință cu plecări masive din sistem dacă vârsta de pensionare va fi majorată

Sindicaliștii din Poliție amenință cu plecări masive din sistem dacă vârsta de pensionare va fi majorată

După disputele pe eliminarea pensiilor speciale în Parlament, sindicaliștii amenință cu un exod masiv din sistem dacă vârsta de pensionare va fi majorată de către Guvern. Ludovic Orban explica că această decizie este menită să combată, la pachet cu eliminarea cumulului pensiei cu salariul, practica din ultimii ani a pensionării anticipate pe sume generoase, în special a cadrelor superioare din Poliție.

Potrivit premierului, actuala practică a pensionării pe bani grei, laolaltă cu revenirea ulterioară pe alte posturi bugetate la stat, a descompletat efectivele active din Poliție. O situație care nu ar putea fi îmbunătățită decât prin modificarea legislației.

Alertați de anunț, sindicaliștii din Poliție amenință cu plecări masive, scrie TVR.ro.

Gradul de dotare al Poliției Române este asigurat în proporție de ceva mai mult de 65%. În timp ce aproape 90% din bugetul Poliției se duce exclusiv pe salarii, iar investițiile nu trec de 9%. Par mulți, dar polițiștii sunt de fapt puțini și slab dotați logistic.

În schimb, șefii lor și angajații din MAI sunt plătiți regește și au pensii de lux.

În județele din țară, polițiștii cu grade deja au început să se grăbească să iasă la pensie până la modificarea legii. Circa 100 de polițiști de la IPJ Neamț ar fi introdus în urmă cu o săptămână cereri de pensionare, susțin surse neoficiale, citate de Vestea.net.

E vorba și de agenți de Poliție (foștii subofițeri) dar și de grade superioare (foștii ofițeri), printre aceștia din urmă fiind și comisarul șef Costică Scutaru cel care, până în urmă cu câteva zile a fost adjunct al șefului IPJ Neamț.

În prezent, un polițist se poate pensiona la vârsta de 48 de ani, dacă a lucrat pe teren, precum agenții de la Rutieră și combaterea crimei organizate. În cazul altor categorii, media vârstei de pensionare ajunge la 52 de ani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
7

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
18

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
34

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...