Sindicalistii din invatamant ii pun din nou la treaba pe inspectorii scolari!

Sindicalistii din invatamant ii pun din nou la treaba pe inspectorii scolari!

 Maria Tiprigan, lidera SIP Botosani  

Evaluarea dosarelor de pretransferari si restrangeri de activitate se va relua, intrucat inspectorii nu au indeplinit conditiile conform metodologiei miscarii de personal.

In cazul evaluarii acestor dosare este obligatoriu ca reprezentantii sindicatelor din invatamant din judet sa-si trimita observatori pentru evaluarea dosarelor candidatilor inscrisi la concursul pentru sesiunea de pretransferari si de restrangeri de activitate.

Se pare, insa, ca inspectorii nu au respectat in totalitate aceste conditii si nu au anuntat din timp observatorii din ambele sindicate botosanene.

"Noi am primit semnale din partea unor inspectori ca vor sa inceapa de vineri evaluarile, dar oficial am primit de ISJ ca vor fi sambata si duminica. A trebuit sa desemnam din mers niste observatori, fara sa primim o adresa oficiala, ca sa avem timpul necesar sa trimitem observatorii. Au fost inpectori care ne-au sunat sa trimitem cat mai repede observatori ca sa inceapa evaluarea dosarelor, alti inspectori nu au binevoit sa ne sune si s-au apucat de treaba numai cu reprezentantii unui sindicat", a declarat Maria Tiprigan, presedinta Sindicatului Invamantului Preuniversitar.

Liderul SIP a mentionat ca s-a ajuns pana in situatia in care observatorii au venit la sindicat si au spus ca nu mai au ce evalua, pentru ca inspectorii au terminat evaluarea fara ei.

"Am discutat si cu inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean, care a si luat atitudine si luni au fost convocati toti inspectorii, fiind trasate sarcini ca in regim de urgenta sa reia evaluarea dosarelor", a conchis Maria Tipringan.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
324

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
461

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
590

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...