Sindicalistii botosaneni l-au pus pe targa pe Boc! - FOTO

Sindicalistii botosaneni l-au pus pe targa pe Boc! - FOTO
Peste 700 de sindicalisti picheteaza in aceste momente Prefectura Botosani, oamenii protestand astfel fata de masurile de austeritate anuntate de Guvern, in special cele legate de reducerea drastica a salariilor si pensiilor. "Îmbătaţi de succesul campaniei de sărăcire a poporului român au uitat însa o importantă lecţie a istoriei: Un popor flamânzit este îndreptăţit sa-şi alunge conducătorii deoarece se afla... în LEGITIMĂ APARARE!", se arata ieri in comunicatul Cartel Alfa, care mobiliza botosanenii sa iasa in strada pe data de 1 iunie.
 

Printre protestatari se afla reprezentanti ai profesorilor, politistilor, angajatii de la Penitenciar, Spitalul TBC, Serviciul Judetean de Ambulanta, sistemul de Protectie a Copilului.



Prefectura Botosani este in fierbere, la fata locului aflandu-se si o Ambulanta, insa nu neaparat pentru a acorda primul ajutor in caz de urgenta, ci pentru a transporta "pacientul" pe care sindicalistii l-au asezat pe targa, scriind pe acesta numele premierului Emil Boc.



Atmosfera este extrem de tensionata, sindicalistii de la Cartel Alfa, dar si BNS, LSI, Sindicatul National al Lucratorilor din penitenciare sau alte structuri afiliate anuntand ca sunt dispusi sa iasa in strada pana cand guvernantii vor renunta la saracirea poporului.



"Guvernantii au desfinţat locuri de muncă, au tăiat întreprinderile şi le-au vândut ca fier vechi, au înstrăinat sistemul bancar, resursele de petrol, gaz, energie electrica, au înfiinţat funcţii plătite cu salarii ce pot fi clasificate ca fiind de lux până şi într-o ţară precum Elveţia şi le-au ocupat cu oameni din camarila lor! Au cheltuit zeci de miliarde pe autostrăzi invizibile şi pe turnat asfalt cu durată de viaţă până la prima ploaie! Au căpuşat sănătatea şi  învăţamântul, iar pe măsură ce ţara devenea tot mai saracă, lor le creştea valoarea conturilor şi odată cu aceasta, deveneau tot mai aroganţi, mai cinici! Ei sunt cei care ne acuză că trăim "prea bine", că nu suntem solidari cu ţara, cu nevoile ei şi ne întind nota de plată obligându-ne astfel să devenim din săraci... şi mai săraci!", spune reprezentantul Cartel Alfa Botosani, Marius Orosanu. 



 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ucrainean căutat de INTERPOL din 2019, depistat de polițiștii de frontieră din Botoșani!

astăzi, 12:22
9

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie R. Ucraina, căutat internațional pentru săvârşirea infracțiunilor...

Deputat Alexandra Huțu, PSD: Masă sănătoasă pentru încă 1.503 elevi din Botoșani

astăzi, 12:11
20

Guvernul condus de președintele PSD, Marcel Ciolacu, a decis extinderea numărului de școli din județul Botoșani care vor asigura zilnic copiilor câte o masă. Astfel va crește numărul șc...

Medaliați la olimpiade naționale: Elevi care fac cinste școlii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:17
124

Elevii din Botoșani urcă pe podiumurile competițiilor naționale. Sunt apreciați pentru capacitatea lor de a descifra tainele cifrelor, și nu numai, de a sintetiza mii de ore de stiu în doa...