Sindicaliștii botoșăneni din sănătate se pregătesc de grevă!

Sătui să tot audă promisiuni, angajații din sistemul sanitar, la fel ca cei din alte județe din țară, se pregătesc de proteste, inclusive grevă generală.

Liderii Sanitas Botoșani au demarat o acțiune de strângere de semnături, iar începând cu data de 14 octombrie angajaţii din sănătate vor purta timp de trei zile banderole tricolore la mâini.

Începând din data 7 octombrie am strâns semnături, se declanşează o acţiune sindicală, ne pregătim de grevă şi un marş în Bucureşti. Marşul va avea loc pe data de 3 noiembrie, iar pe 14, 15 şi 16 luna aceasta vom purta banderolele tricolore în semn de avertisment de grevă generală, a spus Octavian Dumitru, liderul Sanitas Botoşani.

Principala nemulțumire a angajaților din sistemul sanitar este legată de salarii.

Revendicarea cea mai importantă, dreptul salarial şi locurile de muncă care vedem că sunt ameninţate prin noua legislaţie pe care vor să o introducă. Strângem semnături ca să putem demara acţiunea, şi sunt sigur că colegii vor răspunde pozitiv la această initiative, a meționat liderul Sanitas.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de vreme severă în județul Botoșani, anunțul meteorologilor!

astăzi, 10:16

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vreme severă valabil de duminică, 29 septembrie, până luni, 30 septembrie, ora 10:00. Zonele afectate sunt Mold...

Accident grav într-o comună din Botoșani, patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 09:08

Patru persoane, cu vârste între 59 și 66 de ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă dimineață, în localitatea Blândești. &...

Cetățenii de pretutindeni sunt așteptați la Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, care este programul hramului!

astăzi, 08:41

Anul acesta, alături de sfintele moaște ale Sfintei Cuvioasei Parascheva vor fi aduse, de la Mănăstirea „Sfântul Pavel” din Muntele Athos, și sfintele moaște ale Sfântulu...