Sindicaliştii au ajuns la un acord pe stimulente cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe

Sindicaliştii au ajuns la un acord pe stimulente cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe
Sindicaliştii din Finanţe au declarat la finalul discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului de resort că au obţinut o diminuare a procentelor din cadrul celor trei criterii care stau la baza acordării stimulentelor. Preşedintele SNFP, Sebastian Oprescu, a spus că cele trei criterii făceau parte şi din propunerile lor.

Negocierile de la Ministerul de Finanţe dintre sindicalişti şi ministrul de resort Gheorghe Ialomiţianu s-au încheiat. După câteva zile de negocieri, cele două părţi au ajuns la o înţelelgere.

Reprezentanţii Ministerului de Finanţe au declarat sâmbătă, înainte să intre la discuţiile cu sindicaliştii că au stabilit coeficienţii de acordare a stimulentelor pentru angajaţi fără să îi consulte pe sindicalişti. Şeful ANAF, Sorin Blejnar a spus că noile criterii de acordare a stimulentelor au fost făcute de specialişti şi nu sunt negociabile cu sindicaliştii, scrie Realitatea.net.

"Am terminat criteriile! O să le prezentăm sindicatelor. Nu sunt negociabile, sunt făcute de specilaiştii noştrii,care sunt clar făcute pe principii de competenţă. Nu ne interesează acordarea de stimulente pe criterii sociale, cu toate că salariile în instituţia aceasta sunt mici. Cei buni cu salarii mari vor primi stimulente  iar cei care au salarii mici şi nu sunt buni nu vor primi stimulente. Desigur dacă au salarii mici şi sunt buni, vor primi stimulente", a explicat şeful ANAF, Sorin Blejnar.

Noile criterii au fost însă acceptare de sindicalişti iar aceştia au renunţat, cel puţin momentan, la greva generală.

"Dacă la nivel teritorial nu vor apărea blocaje în ceea ce priveşte punerea în aplicre a protocolului, cu siguranţă colegii noştri vor fi mulţumiţi. Dacă nu,  vom declanşa proteste. Cele  trei criterii propuse de reprezentanţii din minister au făcut parte şi din solicitările noastre numai ponderea nu ne mulţumea. De exemplu, aseară (n.r. vineri), pondera primului criteriu era de 50 %,  astăzi e de 35%, la al doilea e tot de 35% şi ultimul  are 30% ",a  explicat preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu.

Preşedintele SNFP a spus că nu ştie dacă această formă îi mulţumeşte şi pe reprezentanţii Sed Lex, care nu au participat la negocieri.

"Am discutat foarte mult cu colegii din teritoriu şi nu am avut timp să vorbesc şi cu cei de la Sed Lex. Ne-au venit multe recomandări din ţară", a explicat Sebastian Oprescu, citat de Realitatea.net.

Acordul la care au ajuns cele două părţi este însă valabil numai pentru lunile august şi septembrie, adică bani restanţi pe care angajaţii nu i-au încasat. Stimulentele din octombrie vor fi acordate conform legii salarizării unitare.

"Noi am stabilit aceste criterii pentru acestă perioadă. În perioada următoare stimulentele se vor acorda numai acelor persoane care vor aduce bani în mod suplimentar la bugetul de stat",a explicat ministrul Gheorghe Ialomiţianu.

Primele analize la nivel teritorial vor fi făcute chiar de luni.

"Luni comisiile din direcţiile generale de finanţe,  compuse din reprezentanţii direcţiilor şi ai sindicatelor vor analiza criteriile, le vor valida şi vor da drumul la stimulente. Cu siguranţă sunt stimulative pentru personal, pentru stimularea eficienţei fiecărui angajat şi cine şi-a făcut treaba va primi aceste stimulente. Analizele vor fi făcute la nivel teritorial", a mai explicat ministrul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
198

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
172

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
37

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...