Simulări şi pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a

Simulări şi pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a
Ministrul Educaţiei spune că susţine ca elevii să dea simulări de examene în toate clasele cu număr par din ciclul primar şi gimnazial.
 
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că va propune ca simulările pentru evaluarea naţională şi pentru bacalaureat să se organizeze centralizat, începând cu următorul an şcolar, adică în aceleaşi condiţii în care se dau examenele propriu-zise.
 
Într-o emisiune la Pro TV, el a precizat că tot din anul şcolar următor vor fi introduse evaluări la clasa a doua, a patra şi a şasea.
 
Pentru anii următori, ministrul Educaţiei a susţinut necesitatea unor măsuri care "vor îmbunătăţi rezultatele şcolare ale elevilor" şi "vor opri plecarea profesorilor din sistem".
 
"În primul rând trebuie revăzut curriculum şi am început deja să facem acest lucru, am semnat ordinul pentru curriculum clasa pregătitoare, clasa întâia, clasa a doua. Apoi, trebuie revăzute manualele, avem manuale vechi în sistem, unele de 12 ani. În al treilea rând trebuie investit mai departe în cadrele didactice. Şi patru: să facem aceste măsurători pe traseu şi începând cu anul şcolar următor. Vom avea evaluări de tipul evaluărilor naţionale, testărilor naţionale, la clasa a doua, clasa a patra, clasa a şasea şi atunci când vii cu examen naţional la clasa a opta, copilul deja a trecut prin trei filtre de evaluare", a spus ministrul Pricopie.
 
Săptămâna aceasta, o parte dintre elevii claselor a VIII-a şi a XII-a au susţinut examene de simulare.
 
Elevii din clasa a VIII au simulat examentul de Capacitate, iar cei din clasa a XII-a au simulat examenul de bacalaureat.
 
Nu este limpede însă ce tip de examene vor simula elevii din clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a, relateaza romania-actualitati.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
39

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
628

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
197

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...