Simona Halep s-a calificat în optimi şi a intrat în săptămâna a doua de la Wimbledon!

Simona Halep s-a calificat în optimi şi a intrat în săptămâna a doua de la Wimbledon!

   GSP.ro

Favorita numărul 3 a învins-o ieri pe campioana de la juniori de anul trecut, elveţianca Belinda Bencic, cu 6-4, 6-1 în o oră şi 10 minute. Halep devine prima româncă ajunsă în "optimi" la Wimbledon după 16 ani, de la Irina Spîrlea.

Într-un fel, meciul de ieri dintre Simona Halep şi Belinda Bencic s-a decis înainte de a începe.

S-a decis atunci cînd foarta tînăra şi un pic imprudenta elveţiancă, 17 ani, a declarat că îşi doreşte s-o învingă pe a 3-a jucătoare a lumii, că are o şansă şi, mai mult, nimic de pierdut. Simona, venită după un meci al nervilor cu Ţurenko, a răspuns cu un surîs pe buze că nici ea n-are nimic de pierdut, jucînd pentru prima dată în carieră în turul al treilea la Wimbledon.

De la începutul setului secund, românca s-a impus. Maşina a ambalat tot mai bine, punînd viteză în lovitura de dreapta, iar break-urile s-au înghesuit în dreptul lui Halep.

S-a încheiat 6-4, 6-1, în o oră şi 10 minute, contrast faţă de meciul precedent al Simonei şi semn că iarba îi devine tot mai prietenă.

E prima româncă în "optimi" la Wimbledon după 16 ani, de la Irina Spîrlea în 1998. O va întîlni acolo pe kazaha Zarina Dias, numărul 72 mondial, care a trecut ieri de Vera Zvonareva, finalista din 2010, 7-6 (1), 3-6, 6-3.

Este, de asemenea, pentru al 4-lea turneu de Mare Şlem consecutiv în a doua săptămînă. În cadrul generos al istoriei mari, Simona şi-o scrie pe a ei. Cu cerneală dintre cele mai strălucitoare.

Halep va evolua marţi împotriva Zarinei Diyas pentru un loc în sferturi.

117.000 de lire sterline şi-a asigurat Simona Halep prin calificarea în optimile de finală de la Wimbledon.

Sursa: GSP.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
333

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
353

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
213

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...