Simona Halep: "Credinţa este importantă pentru mine, pe teren și în afara lui. Cred în Dumnezeu"

Simona Halep a susținut prima conferință de presă la New York, înaintea startului ultimului turneu de Grand Slam al anului - US Open.

Jucătoarea română, de pe locul doi în lume, este considerată printre marile favorite la ridicarea trofeului, însă tânăra în vârstă de 22 pare să fie foarte relaxată cu acest gând. "Să ajung până în sferturile de finală, ca să-mi asigur permis de acces pe viaţă", a glumit Simona Halep, citată de Mediafax.

Ea s-a referit la regulamentul US Open, care permite tuturor celor care ajung într-un sfert de finală la simplu sau în semifinale la dublu acces gratuit la turneu pentru tot restul vieții, plus alte beneficii.

În sferturile de finală, Simona o poate întâlni pe Maria Șarapova, jucătoarea din Rusia care a devenit marea sa rivală, după ce a învins-o pe româncă de trei ori în ultimele patru luni (în finalele de la Madrid și Roland Garros, dar și în sferturile de finală de la Cincinnati, în urmă cu nici două săptămâni).

Posibila confruntare din sferturile de finală este și unul dintre cele mai așteptate dueluri la New York.

"Îmi place foarte mult terenul de aici, este exact stilul meu. Joc foarte rapid, îmi place să lovesc mingile foarte devreme şi să stau aproape de linia de fund. Am făcut deja câteva antrenamente, simt mingea, am încredere în mine şi sper că voi juca un tenis de calitate", a precizat Simona.

"Am făcut progrese în jocul meu, serviciul meu s-a îmbunătăţit, lovesc cu reverul mai bine ca oricând, aşa că vreau să continui această evoluţie şi să văd cât de departe pot ajunge", a spus Simona.

Declarațiile optimiste continuă.

"Am avut ocazia să exersez pe stadionul Artur Ashe. Este uriaş. Foarte mare. E bine să am această experienţă. Până acum am obținut experienţa multor terenuri, aşa că sunt pregătită pentru orice. Trebuie doar să îmi fac jocul meu pe teren, cred că asta este cel mai important lucru. Nu conteaza terenul pe care joci, ci doar să faci cel mai bun joc", a adăugat Simona, care anul trecut s-a oprit în optimile de finală, fiind învinsă de italianca Flavia Pennetta.

Adversara sa din primul tur este o completă enigmă, Danielle Collins nefiind nici măcar inclusă în clasamentul WTA și a mai jucat doar un meci în circuitul WTA.

Simona Halep, care este ortodoxă, a vorbit și despre viața ei spirituală.

"Da, credinţa este importantă pentru mine, atât pe teren cât şi în afara terenului. Cred în Dumnezeu. Nu merg la biserică în mod regulat, pentru că nu am timp şi nu este stilul meu, dar cred în El, şi port anumite lucruri cu mine şi cred în ele", a încheiat Simona, citată ro.stiri.yahoo.com.

US Open începe mâine.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare și educare preventivă, realizate de ISU Botoșani în trei unități școlare din județ! (foto)

Friday, 11 October 2024

Peste 700 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar au participat, astăzi, la mai multe activități de informare și educare preventivă desfășurate de pompieri la Școala Gimnazială nr. 4 ...

Primăria Botoșani, partener în Campania de iluminat architectural „Ziua Părinților de Îngeri”! (foto)

Friday, 11 October 2024

În semn de solidaritate cu familiile care au suferit astfel de pierderi, mai multe clădiri emblematice din 13 orașe din țară vor fi iluminate în culorile roz și bleu, simboluri ale sp...

S-a semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare în zona Lebăda și satul Curtești! (foto)

Friday, 11 October 2024

Această investiție a fost solicitată de rezidenții din zonă încă din anul 2019, prin interpelări în Consiliul Local și adrese scrise. În urma acestor solicitări, Primăria B...