Simona Halep a fost invinsa de Maria Sharapova in finala la Roland Garros, dupa o partida dramatica

Simona Halep a pierdut finala disputata sambata la Roland Garros cu Maria Sharapova, in trei seturi, scor 4-6, 7-6, 4-6. Primul set a durat aproape o ora, a fost foarte lung si foarte disputat.

Debutul a fost unul extrem de bun pentru Simona, care a facut 2-0 cu break la inceput de meci, dar a pierdut rapid ritmul apoi, din pacate, permitandu-i Mariei Sharapova sa faca cinci game-uri la rand si sa conduca: 5-2. Simona a avut un moment de revenire, o rabufnire de orgoliu, poate, imediat, realizand doua game-uri la rand, unul dintre ele cu break. Din pacate, la 5-4 si serviciul pentru Simona, romanca si-a piedut din nou serviciul prilejuind rusoaicei castigarea primul set: 6-4.

Setul secund a inceput foarte bine tot pentru rusoaica. Avea sa fie 2-0, cu un break avans, dar soarta setului nu era deloc jucata. Simona a avut din nou o rabufnire a mandriei sale de mare jucatoare, a egalat la doi, pentru ca apoi sa se mearga cap la cap. S-a mers asa pana la 4-4, moment in care Simona facea breakul ce putea parea decisiv, distantandu-se la 5-4.

Nu a fost sa fie asa nici atunci, pentru ca Sharapova s-a regrupat din nou si a egalat la 5, dupa un cateva retururi de senzatie, dar si cu un mare noroc la ultima minge, cea decisiva pentru egalare, care a atins banda fileului. Simona a facut din nou un break, pentru a servi din nou pentru set, la 6-5, dar aceeasi super campioana Sharapova si-a revenit, pentru a face un break la zero. S-a ajuns in tiebreak, acolo unde la 5-3 pentru rusoaica, putini mai sperau. Au trebuit eforturi incredibile ale Simonei pentru a reveni si a castiga un set la tiebreak, un set care parea de o mie de ori pierdut, de o mie de ori castigat inainte de tiebreak, de catre Simona.



Setul decisiv a fost din nou unul dramatic, Sharapova incepand cu break in chiar debut. Halep a facut imediat rebreak, pentru ca totul sa mearga cap la cap, pana la 4-4. La 4-4, pe serviciul ei, s-a produs parca un scurtcircuit, Halep pierzand ambele game-uri, Sharapova castigand acest decisiv cu 6-4.

Un meci fara indoiala dramatic, care a durat aproximativ 3 ore, poate unul dintre cele mai dramatice finale de la Roland Garros, dupa cea din 2001. Sharapova ridica trofeul Roland Garros pentru a doua oara, dupa cel din 2012.

ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime a reacționat după FC Botoșani - Rapid: ”Băiatul meu de suflet!”

astăzi, 20:53

Valeriu Iftime a vorbit imediat după meciul cu Rapid și a ținut să puncteze faptul că portughezul Aldair l-a dat pe spate în urma evoluției sale împotriva giuleștenilor. De aseme...

FC Botoșani – Rapid 2-0, VICTORIE mare pe Municipal!

astăzi, 20:11

Aproape 5000 de suporteri au fost prezenți la meci, suporterii înfruntând ploaia și aplaudând succesul fotbaliștilor botoșăneni, antrenați de Liviu Ciobotariu. Rapid a benefici...

Vești bune pentru șoferi: Modul de aplicare a amenzii pentru lipsa rovinietei va fi schimbat

astăzi, 19:20

Documentul prevede o perioadă de 24 de ore pentru plata taxei pentru drumurile naționale. Proiectul de lege a primit deja aviz favorabil de la Comisia de Transport și Infrastructură și va ajun...