Simirad vrea sa includa judetul Botosani in Asociatia "Euroregiunea Siret-Prut-Nistru"

Simirad vrea sa includa judetul Botosani in Asociatia "Euroregiunea Siret-Prut-Nistru"

 CONSTANTIN SIMIRAD  

Judetul Botosani ar putea fi inclus in Asociatia "Euroregiunea Siret-Prut-Nistru" in locul judetului Vaslui. Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad, a anuntat astazi, in cadrul conferintei de lansare a proiectului "Reteaua de cooperare IT a Euroregiunii Siret-Prut-Nistru", ca o parte dintre membrii asociatiei nu si-au mai platit cotizatiile si din aceasta cauza se ia in calcul ca acestia sa ramana fara drept de vot.

Pentru a inlocui judetul Vaslui, care nu si-a platit contributiile, membrii asociatiei au in vederea includerea judetului Botosani, informeaza Buna Ziua Iasi.

Astazi, la Prefectura Iasi, are loc conferinta de lansare si promovare a proiectului "Reteaua de cooperare IT a Euroregiunii Siret-Prut-Nistru".

Obiectivul principal al proiectului finantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007 – 2013 este consolidarea infrastructurii logistice a Euroregiunii Siret-Prut-Nistru pentru dezvoltarea capacitatilor de elaborare si implementare a proiectelor transfrontaliere comune. Suma grantului este de 143,917.45 euro, echivalentul a 605 964 lei, reprezentând 89% din costul total al proiectului. Diferenta de 17,787.55 euro, echivalentul a 74 894 lei,  reprezinta cofinantarea solicitantului. Valoarea totala a proiectului este de 161 705 euro, echivalentul a 680 858 lei.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
18

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
107

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
25

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...