Signal a crescut cu aproape 1.200% în primele 4 luni ale anului

Signal a crescut cu aproape 1.200% în primele 4 luni ale anului

Ascensiunea Signal şi a Telegram, pe fondul noilor condiţii de utilizare impuse de WhatsApp, era cunoscută, însă, acum, apar şi cifrele care arată adevărata amploare a creşterii.

 Alternativele la WhatsApp, în special Telegram şi Signal, au câştigat un contingent însemnat de utilizatorii, începând cu momentul în care WhatsApp a anunţat politicile prin care va partaja datele personale cu Facebook. Chiar dacă pentru WhatsApp, care se bucură de peste 2 miliarde de utilizatori, pierderile nu au fost prea mari, pentru Telegram şi, mai ales, Signal, produse cu mult mai puţini utilizatori, creşterile au fost semnificative.

 În primele 4 luni ale anului, Telegram a înregistrat peste 161 de milioane de utilizatori noi, conform Sensor Tower, ceea ce înseamnă că a crescut de la an la an cu 98%. De partea cealaltă, cu 64,6 milioane de utilizatori, Signal a crescut în primele 4 luni cu 1.192% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Telegram a avut 63,5 milioane de utilizatori noi în ianuarie, cu 283% mai mult decât aceeaşi lună din 2020. Creşterile au fost din ce în ce mai mici pentru Telegram, din acel moment, culminând cu luna aprilie, când chiar a avut cu 3% mai puţini utilizatori noi de la an la an. Cu 50,6 milioane de utilizatori noi, Signal creştea în luna ianuarie cu 5.001% faţă de ianuarie 2020. Şi în cazul Signal nivelul creşterii a scăzut de atunci, însă Signal are în continuare cifre mult mai bune decât anul trecut.

 În aprilie, Signal a înregistrat 2,8 milioane de utilizatori noi, faţă de 1,3 milioane în urmă cu un an. Despre WhatsApp, Sensor Tower spune că intrase într-un declin în ceea ce priveşte atragerea utilizatorilor noi încă înainte de scandalul noilor politici. În aprilie 2020, de exemplu, numărul noilor adepţi WhatsApp a scăzut cu 28% faţă de luna martie - asta chiar în condiţiile în care pandemia începea să contribuie la creşterea adopţiei soluţiilor de comunicare de la distanţă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
7

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
139

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
105

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...