Sibiu intră în carantină începând de luni

Sibiu intră în carantină începând de luni

Intervalul orar 10:00-13:00 va fi rezervat pentru cumpărături vârstnicilor la Sibiu, a anunţat Raed Arafat, referindu-se la carantina care începe în municipiul Sibiu de luni. Activitatea religioasă este permisă exclusiv în spaţii deschise pe durata carantinei.

Raed Arafat a declarat că Sibiul are nevoie de măsuri suplimentare faţă de cele pe care le-a luat Guvernul recent, relatează Mediafax.

Astfel, se instituie, de luni, 16 noiembrie, carantină în municipiul Sibiu, cu localitatea Şelimbăr şi Cartierul Arhitecţilor, la Tălmaciu şi Cisnădie. Carantina va dura două săptămâni.

În timpul weekend-urilor magazinele mari şi mall-urile se închid. În rest, magazinele se închid la ora 20:00 în loc de 21.00, terasele care mai funcţionează se vor închide, iar magazinele trebuie să rezerve opt metri pătraţi pentru fiecare persoană.

Între orele 10 şi 13 procurarea de alimente va fi rezervată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani.

Excepţiile pentru care se poate ieşi din case vor fi anunţate ulterior, dar în principiu sunt legate de muncă, asistenţă medicală, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere.

Activitatea religioasă este permisă exclusiv în spaţii deschise pe durata carantinei.

La sfârşitul perioadei de carantină urmează să se facă o nouă evaluare a situaţiei.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, imediat după vizita lui Raed Arafat, revocarea subprefectului, demisia directorului DSP şi a spus că aşteaptă şi demisia directorului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Municipiul Sibiu se apropie de o rată de infectare de 12 la mia de locuitori.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
521

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
75

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
93

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...