Și pasagerii de pe scaunul din dreapta șoferului pot fi amendați, vezi care este explicația!

În caz de accident, pozițiile inadecvate sunt periculoase.

Și pasagerii de pe scaunul din dreapta șoferului pot fi amendați, vezi care este explicația!

   Foto: Libertatea

Pasagerii care stau pe scaunul din dreapta șoferului pot fi amendați dacă nu respectă anumite reguli.

La drumuri lungi, în vacanțe de exemplu, nu sunt rare cazurile în care pasagerul din dreapta își întinde picioarele pe bordul mașinii pentru a se destinde sau pasagerii din spate se întind pe bachetă în diferite poziții.

Eficacitatea sistemelor de siguranță pasivă și activă ale autovehiculelor nu sunt eficace în caz de accident decât dacă pasagerii stau într-o poziție corectă.

În Spania, pasagerii care călătoresc cu picioarele pe bord riscă o amendă de 80 de euro. În Spania trăiesc 1.000.000 de români, iar sute de mii de turiști români își petrec concediile în această țară.

Dacă o persoană stă sucită, întoarsă în scaun, de exemplu, centura de siguranță nu poate susține corect corpul în caz de impact, persoana riscând să gliseze pe sub aceasta.

Iar una dintre cele mai periculoase poziții în caz de accident este considerată, în urma numeroaselor teste de impact realizate, cea în care pasagerul de lângă șofer își întinde picioarele pe planșa de bord a mașinii, scrie newsweek.ro

Un filmulet realizat de specialiștii TCS (Elveția), ADAC (Germania) și ÖAMTC (Austria) arată că întinderea picioarelor pe bord poate fi fatală. Ea împiedică deschiderea corectă a airbag-ului și împinge picioarele spre cap, „pliind” pasagerul și expunându-l la lovituri extrem de grave.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CCR a anulat candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. Ce se întâmplă cu Mircea Geoană!

astăzi, 21:45

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iova...

Valeriu Iftime, de Ziua Educației: ”Avem copii extrem de talentați, cărora le sunt tăiate aripile din cauza lipsei de oportunități și resurse”

astăzi, 19:29

Liderul PNL Botoșani și președitele ales al Consiliului Județean a transmis un mesaj de Ziua Educației. Redăm integral mesajul lui Valeriu Iftime: ”Avem copii extrem de talentați, c...

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

astăzi, 17:47

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...