ȘI DACĂ E ADEVĂRAT? România, printre ţările exploatate de UE pentru revigorarea economiei altor state

ȘI DACĂ E ADEVĂRAT? România, printre ţările exploatate de UE pentru revigorarea economiei altor state
Bernd Lucke, membru fondator al partidului Alianţa pentru Germania, consideră că ţări precum România sau Bulgaria sunt exploatate de UE pentru a revigora economia anumitor state membre ale Uniunii.  

"Nu se poate pune problema unei solidarităţi deficitare între ţările europene. Problema este că în realitate nu Grecia, Spania sau Portugalia sunt ţările în nevoie, ci ţări precum România, Bulgaria sau cele baltice. Ele nu primesc în schimb nici un cent de la noi. În locul unei recompense reale, îndatorarea masivă devine criteriul absurd pentru acordarea finanţării", a declarat Bernd Lucke pentru cotidianul german Die Zeit, citat de jurnalul.ro.  

"Partidul nostru solicită imediata încheiere a politicii de salvare a monedei euro. Ţărilor din sudul Europei trebuie să li se permită revenirea imediată la moneda proprie. Această soluţie ar putea duce o creştere a competivităţii economiilor naţionale şi ar putea provoca o creştere economică puternică", s-a exprimat Lucke.  

Bernd Lucke, profesor de macroeconomie la Universitatea din Hamburg, a devenit, în luna aprilie, purtătorul de cuvânt al Alianţei Electorale 2013, formaţiune politică de orientare euro-sceptică, ce speră să acceadă in Parlamentul german după alegerile ce vor avea loc în luna septembrie a acestui an.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
270

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
319

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
254

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...