Sfaturile bunicii: Idei practice şi utile pentru gospodărie
Stiri Botosani Monday, 9 July 2012 Actualitate1. Gălbebuş:
Poţi păstra gălbenuşurile de ouă pentru mai multe zile în frigider dacă le pui într-o cană şi torni deasupra apă, cu grijă, cât să le copere.
2. Găuri în faianţă
Pentru ca burghiul să nu alunece pe faianţă, înainte de a începe lucrul lipeşte un plasture sau hârtie creponată în locul ce urmează a fi găurit.
3. Găurire
Dacă doreşti să efectuezi o gaură în perete cu bormaşina, cheamă pe cineva să stea în preajma ta cu aspiratorul. În timp ce tu efectuezi găurirea, persoana chemată să te ajute aspiră molozul. Dacă doreşti să efectuezi mai multe găuri la aceeaşi adâncime, fă un semn pe burghiu la adâncimea dorită cu o bandă de lipit colorată.
4. Geamuri mate
Geamurile mate devin transparente dacă le freci cu ulei. Lasă uleiul aplicat timp de oră, apoi şterge-l cu hârtie moale. După tratare geamul se curăţă în mod obişnuit.
5. Gene
Sprâncenele şi genele vor fi strălucitoare şi moi dacă le ungi zilnic cu ulei de ricin.
6. Gheaţă ca oglinda
Se întâmplă des ca iarna să rămâi împotmolit cu maşina în zăpadă sau pe gheaţă. Este recomandabil să ai în portbagaj un sac de nisip, care să te ajute să porneşti.
7. Glazură de zahăr
Ca glazura de zahăr să nu fie numai dulce, ci să aib un gust deosebit, amestecă în zahărul pudră zeamă de portocală sau lămâie. Glazura trebuie întinsă pe prăjitură cât este caldă, ca să se usuce bine. Glazura va fi de culoare roz dacă încorporezi zeamă de vişine sau suc de morcovi.
8. Gogoşi
Dacă pui puţină bere în aluatul de gogoşi, acesta devine deosebit de pufos.
9. Gogoşi din cartofi
Gogoşile din cartofi primesc o culoare aurie la coacere dacă în cartofi răzuiţi amesteci puţin morcov ras.
10. Gonirea muştelor
Muştele nu suportă mirosul anumitor plante; plantează primăvara pe balcon mentă, levănţică sau roşii. Astfel poţi îndepărta muştele chiar fără spray-uri pentru insecticide. Muştele care au pătruns în bucătărie pot fi înlăturate, turnnd câteva picături de oţet pe plita caldă.
11. Grăsime incinsă
Inainte de frigere trebuie încălzit mai întâi vasul, şi apoi pusă grăsimea, astfel nici carnea, nici gogoşile, nici oouăle nu se lipesc de vas.
12. Grăsime pentru prăjit
Grăsimea pentru prăjit trebuie curăţătă după fiecare folosire. Lasă grăsimea să se răcească, apoi strecoar-o printr-o sită în care ai aşezat o pungă de filtru.
13. Gulerul cămăşii
Gulerul cămăşii murdare redevine curat dacă înainte de spălare îl ungi cu şampon, pentru că şamponul dizolvă transpiraţia.
14. Gust prea dulce
Dacă mâncarea a ieşit prea dulce, poţi reface gustul adăugând puţină zeamă de lămâie sau oţet de mere.
15. Gusturi îmbinate
Mâncărurile dulci devin mai gustoase dacă pui un pic de sare, iar cele sărate devin mai delicate, dacă adaugi puţin zahăr.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Vești bune pentru elevii și bugetarii botoșăneni: Urmează una dintre cele mai lungi vacanțe din ultimii ani!
Vacanța de Crăciun a elevilor va începe în data de 20 decembrie 2024, ce reprezintă ultima zi de școală din anul calendaristic și finalul celui de al doilea modulul. Elevii se vor &i...
PNL Botoșani, Valeriu Iftime: „Primul pas la compania de apă a fost făcut. Am demis directorul general!”
„După o presiune imensa din partea mea, am făcut primul pas la compania de apă și ăsta a fost că am demis directorul general. Acest prim pas fiind făcut, urmează să creem o nouă organi...
Singura fermă BIO de găini ouătoare din Regiunea Moldovei este la Botoșani! (foto)
Familia Bardaus a pornit la drum cu intenția de a construi un sistem de agricultură ecologică complet integrat, care să garanteze calitate la fiecare pas, cu scopul de a oferi produse ecologice ș...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2024 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.95 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici