SFATURI PENTRU CUMPARATURILE DE PASTE!

Romanii sunt mai prudenti cu cheltuielile pentru masa de Paste, iar cei mai multi se orienteaza catre alimente mai ieftine. Inspectorii sanitar-veterinari recomanda cumparatorilor sa fie atenti la ce pun in cos si ofera cateva sfaturi pentru a avea un Paste fara probleme ce tin de siguranta alimentara.

Primul sfat: cumparati produse traditionale numai din locuri autorizate! Daca vreti sa cumparati carne de miel, verificati la vanzator daca acesta are un certificat de sanatate veterinara si daca pe carne exista stampila care atesta controlul animalului.

Nu cumparati carne sacrificata in gospodarii! Aceasta este destinata doar consumului propriu.

De asemenea, inspectorii sanitari-veterinari atrag atentia sa nu cumparati carne daca aceasta este expusa intr-un loc cu temperaturi ridicate.

Cand luati oua, verificati daca au data pe ele. Si la produsele din lapte trebuie sa tineti cont de anumite lucruri.

Trebuie sa fie etichetate si sa contina informatii despre identitatea producatorului si data producerii. Cozonacii, produsele de panificatie, legumele de sezon trebuie cumparate, de asemenea, din locuri amenajate si autorizate.

Nu in ultimul rand, inspectorii sanitar-veterinari va sfatuiesc sa evitati magazinele mici care au expuse, in acelasi loc, atat marfuri alimentare, cat si nealimentare.

Realitatea

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
198

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
419

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
118

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...