Sfatul lui CTP pentru parintii ai caror copii au picat Bac-ul: Trimiteti-i la munca!

Sfatul lui CTP pentru parintii ai caror copii au picat Bac-ul: Trimiteti-i la munca!
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu ii sfatuieste pe parintii ai caror copii nu au luat Bac-ul in sesiunea de vara sa nu dispere si sa-si trimita odraslele la munca, in scop educativ.

Dupa ce promovabilitatea scazuta la bacalaureatul din acest an a creat adevarate tragedii in randul familiilor din Romania, Cristian Tudor Popescu spune, intr-un interviu pentru Adevarul, ca "lacrimile, smulgerea parului din cap nu au niciun rost".

El ii sfatuieste pe parintii care s-au confruntat cu esecul la Bac al copilului lor sa nu dispere, dar nici sa nu-si mangaie pe crestet copiii, ci sa-i indemne pe un alt drum, daca nu vor sa invete.

"Pentru copiii care au picat la limita, e limpede ca inca un branci inseamna reusita in toamna, iar cei care n-au niciun fel de tragere de inima sa-nvete trebuie lasati in pace! Nu e obligatoriu sa ai bacalaureat, nu e imoral sa nu-l ai. Dar sa-si caute de munca! (...) Parintii sunt datori sa-i incurajeze pe copiii care pot si vor sa-nvete.

In schimb, au obligatia de a nu-i mai tine acasa pe copiii care n-au invatat si nici n-au de gand sa faca acest lucru. Nu trebuie sa faca o tragedie din asta, dar incepand din septembrie mesajul trebuie sa fie: `Te duci la munca!`", a spus CTP, adaugand ca poate in felul acesta se deschide calea catre meseriile de tinichigiu si ospatar, pe care domnul presedinte Traian Basescu le considera deficitare.

Unde te poti angaja fara diploma de bacalaureat?

Jurnalistul sustine pe de alta parte ca si in cadrul scolilor exista o problema, dascalii nefiind capabili sa se adapteze la realitatile sociale. El spune ca profesorii nu-si dau seama ce concurent formidabil au in Internet, care-i ofera elevului informatia rapid.

"Cei mai multi dintre elevi sunt marinari ai Internetului, iar la scoala aud lucruri depasite, neracordate la moment. Profesorii ar trebui sa fie constienti ca au de luptat cu acest adversar, nu sa-l ignore. Sigur ca nici povestea asta cu `Herodot` de pe `Goagal` nu e in regula. Arata o neintelegere fundamentala a actului pedagogic, a necesitatii omului viu, care este, cum am incercat sa va spun, esential. Un profesor daruit poate schimba chiar soarta unor elevi, prin simpla lui prezenta", crede Cristian Tudor Popescu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
313

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
215

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
55

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...