Sfârşit de an şcolar - un nou început pentru Şcoala cu clasele I-IV Ibăneşti

Sfârşit de an şcolar - un nou început pentru Şcoala cu clasele I-IV Ibăneşti
Inundaţiile din vara anului 2010 au produs pagube majore în comuna Ibăneşti, iar Primăria s-a implicat în remedierea dezastrelor produse.

Astfel au fost refăcute şcolile afectate, au fost construite case noi pentru locuitorii ale căror locuinţe au fost distruse de ape, s-a refăcut podeţul aflat pe DC 81 şi a fost acordat sprijin uman şi material tuturor celor care au fost afectaţi.

În luna septembrie 2011, clopoţelul a anunţat începerea lucrărilor pentru Şcoala cu clasele I-IV Ibăneşti. Aceasta a fost dărâmată, iar locul pe care a fost amplasată a fost pregătit corespunzator pentru construirea unei noi clădiri.





Sfârşitul de an şcolar  2011-2012  a echivalat cu un  nou început, dat fiind faptul că în data de 22 iunie 2012 a avut loc recepţia acestui obiectiv şi slujba de sfinţire, oficiată de preoţii Mihai Bogdan Ştefan şi Berechea Ovidiu.

La ceremonie au fost prezenţi viceprimar Lavric Săvel, director Mariana Magopeţ, director  Eduard Măciucă, reprezentant al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, filiala Botoşani, situaţie în care primarul Romică Magopeţ a mulţumit pentru sprijinul acordat.

Eduard Măciucă a felicitat Consliul Local Ibăneşti pentru realizarea acestui obiectiv, pentru implicarea şi seriozitatea de care au dat dovadă pe toată perioada desfăşurării lucrărilor.

Investiţia a fost realizată cu sprijinul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie care a contribuit cu aproximativ 25% din valoarea investiţiei, restul fiind acoperit din bugetul local al comunei Ibăneşti.

Şcoala are 4 săli de clasă, o cancelarie şi este dotată cu grupuri sanitare.

"Educaţia este lucrul cel mai important pe care trebuie să îl avem în vedere când ne gândim la viitor.  Trebuie să creăm copiilor noştri medii corespunzatoare,medii plăcute pentru a-i impulsiona să progreseze. Construcţia acestei scoli este încă o "cărămidă" adaugată procesului de dezvoltare a Ibăneştiului. Investim în educaţie, pentru că vrem să îi ajutăm pe cei mici sa ajungă Oameni demni, respectuoşi şi capabili să ia hotărâri responsabile", a declarat primarul Romică Magopeţ.

Ziua de 22 iunie a fost marcata si de Serbarea de sfârşit de an şcolar, unde elevii cei mai buni au fost premiaţi cu diplome, flori şi coroniţe.

Directorul solii, Mariana Magopeţ, a mulţumit primarului şi Consiliului Local Ibăneşti pentru efortul depus în realizarea acestui obiectiv, a mulţumit celor prezenţi pentru participare şi a urat copiilor "Vacanţă plăcută!".
 



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
110

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
237

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
59

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...