Sezatorile Iernii la final, planuri pentru primul festival de muzica corala sateasca!

Centrul Judetean de Creatie Botosani se afla in ultima saptamana a Sezatorilor iernii, eveniment ajuns anul acesta la a 18-a editie. Pana acum, actiunea s-a desfasurat in comunele Hutani, Varfu Campului, Cordareni. Urmeaza ca ultima sezatoare sa aiba loc la Hanesti.

Directorul institutiei, Ion Ilie, precizeaza ca unele comune s-au obisnuit cu aceste serbari traditionale si au lasat-o mai moale in ce priveste organizarea, referirea fiind la Varfu Campului.

Noi, in general, o data la 2-3 ani mergem prin locuri unde am mai fost. Totusi, ma asteptam la mai mult, in sensul de a fi invitati cat mai multi spectatori, fiindca este o comuna destul de mare. La Hutani, unde am fost pentru prima data, au participat foarte multi elevi, lucru care ne-a bucurat, fiindca noi asta urmarim. Sa descoperim tinere talente atat in creatia populara, cat si in muzica populara, spre a-i pregati pentru festivalurile ce urmeaza, a declarat Ion Ilie.

Impresionat a fost si de primirea de la Cordareni, pentru ca acolo exista un continuator al vechii conduceri a primarilor. Daca pana acum nu existau formatii de dansuri, decat de fanfara si de obiceiuri de iarna, iata ca, gratie ajutorului referentului Mihai Fediuc, deja s-a pus pe picioare o formatie de dansuri.

Cel mai frumos e ca am vazut o formatie corala sateasca barbateasca si una de femei. Iata ca intr-un loc in care nu spunea nimic din acest punct de vedere s-a pornit aceasta actiune pe care o voi sprijini pentru ca in acest an vreau sa organizez primul festival de muzica corala sateasca, dupa aproape 20 ani, a mai adaugat Ion Ilie.

Sezatorile Iernii se vor incheia sambata, 28 februarie, la Hanesti, unde scriitorii consacrati vor avea o intalnire cu preotul Theodor Damian, stanbilit de multi ani la New York.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
3

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
306

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
134

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...