Sesizari penale pentru agenti economici, dupa "vizita" Garzii Financiare

Sesizari penale pentru agenti economici, dupa "vizita" Garzii Financiare
Doi agenti economici din judetul Botosani, care desfasoara activitate in comert, s-au ales cu sesizari penale in urma unui control al comisarilor Garzii Financiare. Prejudiciul adus bugetului de stat este de aproximativ 15.000 de lei, ca urmare a retinerii si nevirarii la bugetul de stat a sumelor ce reprezinta stopaj la sursa.

Agentii economici in cauza au retinut, dar nu au varsat la bugetul de stat in termen de 30 de zile de la scadenta sume ce reprezinta impozite si contributii cu retinere la sursa.

In luna noiembrie, alti doi agenti economici s-au ales cu sesizari penale.

"In cursul lunii noiembrie au fost intocmite si inaintate patru sesizari penale atat pentru retinerea si nevirarea la bugetul de stat a unor impozite si contributii, cu retinerea la sursa, cat si pentru refuzul nejustificat de a prezenta la control documentele financiar contabile solicitate de comisari", a declarat Cristian Calimandruc, comisar-sef al sectiei Botosani a Garzii Financiare.

In luna noiembrie, comisarii Garzii Financiare din Botosani au verificat 203 societati comerciale, fiind dispuse amenzi si confiscate bunuri de peste 182.000 lei.

Opt firme s-au ales cu activitatea suspendata, pentru incalcarea prevederilor legale referitoare la utilizarea aparatelor de marcat fiscale si comercializarea de produse accizabile nemarcate sau marcate necorespunzator.  
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
25

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
62

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
296

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...