Sesizări penale făcute de Fiscul botoșănean pentru un prejudiciu de peste 20 de milioane de lei!

Sesizări penale făcute de Fiscul botoșănean pentru un prejudiciu de peste 20 de milioane de lei!
În anul 2012, la nivelul județului Botoșani, a crescut numărul acțiunilor de inspecție fiscală care au vizat controlul cu prioritate la contribuabili cu grad mare de risc fiscal.

Obligațiile suplimentare au fost stabilite la valoarea de 44,9 milioane de lei, iar pierderea fiscală a fost diminuată cu suma de 15,7 milioane de lei.

Potrivit directorului general al Direcției Generale a Finanțelor Publice Botoșani, Radu Țurcanu, în cursul anului 2012 s-au dispus măsuri asiguratorii pentru suma de 8,8 milioane de lei.

Pentru contravențiile și infracțiunile depistate s-au aplicat, anul trecut, 61 de amenzi contravenționale, valoarea acestora însumând 140.000 de lei.

Totodată, 39 de agenți economici s-au ales cu sesizări penale, prejudiciul adus de aceștia bugetului general consolidat al statului fiind de peste 20 de milioane de lei.

În urma inspecțiilor fiscale efectuate, au fost stabilite obligații suplimentare de plată în sumă totală de 44,9 milioane de lei.

Cele mai mari sume suplimentare stabilite au fost în cazul unor persoane juridice care desfășurau activități în domeniul agricol, suma totală fiind de 6,2 milioane de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 22:03
310

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

astăzi, 21:22
41

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
55

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...