Sesizare făcută de șefii Primăriei la Poliție, după acuzații la adresa firmei de ecarisaj!

Sesizare făcută de șefii Primăriei la Poliție, după acuzații la adresa firmei de ecarisaj!
Un nou scandal privind gestionarea câinilor comunitari în municipiul Botoșani este pe cale să izbucnească, după ce vicepreședintele unei asociații pentru protecția animalelor a lansat acuzații grave.

Într-o postare pe o rețea de socializare, medicul Elena Cardaș, vicepreședintele ADOR, susține că firma de ecarisaj cu care Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) a încheiat contract pentru capturarea câinilor comunitari de pe străzile din oraș ar aduce în padocul din municipiul Botoșani patrupede din alte localități

“Se pare ca din lipsa de materie prima, firma de ecarisaj cumpara caini din unele localitati din judet. Oamenii si-au recunoscut cainii ba si mai mult au fost dispusi sa dea relatii despre persoane care se ocupa pe plan local de furtul cainilor de prin curti, dupa care marfa gata ambalata este livrata padocului botosanean. Pierzi, castigi, negustor te numesti. Ecarisajul primea de la primarie 80 de lei, 25 ramaneau la hotii de caini, restul in buzunar, fara cheltuiala de anestezice sau mai stie ce", a postat Elena Cardaș pe Facebook.

În urma acestor informații, Executivul Primăriei Botoșani a luat, vineri, o serie de decizii.

“În urma informaţiilor apărute în ceea ce priveşte capturarea câinilor de pe raza municipiului Botoşani şi care ar proveni de pe raza altor unități administrative-teritoriale, prejudiciindu-se astfel bugetul municipiului Botoşani, am făcut o serie de adrese către Inspectoratul Judeţean de Poliţie pentru a face controale la padocul municipal şi la Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement. De asemenea, am trimis adrese la Direcţia Sanitar Veterinară, instituţia care gestionează problematica animalelor, pentru a verifica ceea ce se întântâmplă în padocul municipal, dumnealor având şi un medic care se ocupă strict de municipiul Botoşani. Către DSPSA am făcut o adresă prin care am cerut domnului director să ne prezinte un punct de vedere cu capturarea câinilor comunitari. Noi am dorit o tratare decentă a acestei probleme. Nu a fost eutanasiat niciun câine din 2012, dar probabil ţineţi cont de declaraţiile pe care le-a făcut domnul Eugen Ţurcanu cu alocările de bani pentru acest lucru şi cu toate informaţiile pe care le transmite dumnealui referitoare la numărul de câini comunitari şi la ceea ce se întâmplă acolo", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Primarul Ovidiu Portariuc a făcut apel la cetățenii care au formulat acuzații privind aducerea câinilor din alte localități să aducă probele la primărie sau să sesizeze autoritățile în drept. 

Am luat act de acuzațiile apărute în presă cu privire la firma de ecarisaj. Dacă e adevărat ce se spune, atunci e foarte grav, pentru că e vorba de bani publici. Trebuie făcute verificări și am dat dispoziții în acest sens. Cred însă că doar prezentarea acestor acuzații pe rețelele de socializare nu e suficientă. Deci îi rog pe cei care au văzut astfel de acțiuni sau au probe în acest sens să le aducă la Primărie sau să facă sesizări sau plângeri la instituțiile care pot face cercetări judiciare, a declarat Ovidiu Portariuc. 

Pe de altă parte, primarul a spus că dacă s-a ajuns într-adevăr la o astfel de situație, rezultă fie că în municipiu s-a rezolvat problema maidanezilor în totalitate, fie că sunt persoane care aduc la periferia orașului maidanezi din alte localități.

 Vom vedea care vor fi rezultatele verificărilor pe care le-am dispus. Dar dacă este așa cum s-a spus, concluzia e că în municipiu nu mai sunt deloc câini fără stăpân. În schimb, am primit unele sesizări de la cetățeni că la marginea orașului mai apar unele autoutilitare care aduc maidanezi din alte zone sau chiar din alte județe. Îi rog pe cetățeni să încerce să rețină numerele de înmatriculare ale acelor mașini și să ne sesizeze pe noi sau poliția în cel mai scurt timp, a declarat primarul, care a mai dat precizat că, atâta timp cât ADOR se va implica în asigurarea hranei câinilor din padocuri, varianta euthanasierii este exclusă.

Reprezentanții societății Trio Construct, cea care se ocupă de activitatea de ecarisaj de pe raza municipiului Botoșani, resping acuzațiile care li se aduc.

“Mașina de ecarisaj nu iese de pe raza municipiului Botoșani și nu ave informații că angajații ar aduce câini din alte localității. Sunt niște acuzații nefondate, ne-a declarat Dumitru Paveliuc, administratorul firmei Trio Construct. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Apă întreruptă și restricții în Dorohoi și alte două localități din județ!

astăzi, 12:25
48

Urmare a avariei produse în zona localității Dolina pe conducta din oțel Ø 600 mm, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani va restricționa furnizarea apei, astăzi 08 mai 2024, încep&a...

Elevi și profesori din Botoșani premiați la concursul „Student pentru o zi” de la Suceava!

astăzi, 12:19
40

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, cea de-a XIII-a ediție a Concursului interjudețean pentru licee...

Te plimbi prin parc? Atenție la păsările ocrotite de lege. Ce facem cu un ciuf de pădure căzut din cuib! (Foto, Video)

astăzi, 11:26
117

În perioada primăverii, când puii de ciuf încep primele lecții de zbor, se întâmplă des ca aceștia să cadă pe pământ.Uneori se rănesc, astfel că este n...