Serviciu din cadrul DGASPC Botoşani, mutat la Casa Garabet-Ciomac

Serviciu din cadrul DGASPC Botoşani, mutat la Casa Garabet-Ciomac
Imobilul cunoscut sub numele de Casa Garabet-Ciomac, de pe strada Puşkin, din municipiul Botoşani, care a fost reabilitat şi preluat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, va deveni sediul Serviciului de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.

În prezent, acest serviciu funcţionează într-un spaţiu impropriu, care nu oferă condiţii pentru persoanele cu handicap care vin la evaluare.

“Oamenii care veneau în cărucioare  nu aveau sală de aşteptare. În noua locaţie avem şi o sală mare, unde oamenii vor putea să aştepte şi sunt toate condiţiile", a spus Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Potrivit acestuia, în viitor la Casa Garabet-Ciomac ar putea fi mutat şi sediul  Complexului de Servicii Comunitare din cadrul DGASPC.

Casa Garabet-Ciomac este declarată monument istoric, fiind datată din 1892 şi este nominalizată în Lista monumentelor istorice întocmită de Ministerul Culturii şi Cultelor.

Imobilul a fost construit cu destinaţia de locuinţă, ulterior fiind utilizat ca Spital dermato-venerice, mai apoi ca arhivă a Spitalului Judeţean Mavromati din municipiul Botoşani. 

 

Spune-ne opinia ta