Serviciile judetene de Ambulanta vor fi desfiintate!

Serviciile judetene de Ambulanta vor fi desfiintate si transformate in 7 servicii regionale de Ambulanta, conform unei hotarari de guvern promovata de Ministerul Sanatatii si aprobata de premierul Victor Ponta. Vor fi infiintate sapte servicii regionale de Ambulanta, ai caror directori vor fi subordonati direct Ministerului Sanatatii. Fiecare dintre acesti directori va avea in subordine Ambulanta din cel mult sase judete.   

 Vor exista sapte servicii regionale de Ambulanta:

-Nord Vest, cu centrul la Cluj si avand in subordine judetele Bihor, Satu Mare, Maramures, Salaj si Bistrita;

-Centru, cu sediul la Targu Mures, incluzand judetele Sibiu, Brasov, Harghita si Covasna;

-Vest, cu centrul la Timisoara, cuprinzand judetele Arad, Hunedoara si Caras;

-Sud Vest, cu sediul la Craiova, avand in subordine serviciile de ambulanta din Mehedinti, Valcea, Olt si Gorj;

-Sud, cu sediul la Ploiesti, incluzand judetele Arges, Calarasi, Teleorman, Giurgiu, Ialomita si Dambovita;

-Sud Est, cu centrul in Constanta si avand in subordine judetele Braila, Buzau, Galati, Vrancea si Tulcea;

-Nord Est, cu sediul la Iasi, avand in subordine judetele Suceava, Botosani, Vaslui, Neamt si Bacau.  

Serviciile Judetene de Ambulanta vor fi desfiintate si trecute, fara personalitate juridica, in subordinea Serviciilor Regionale de Ambulanta. Aceste foste servicii judetene vor fi conduse de directori medicali, fiind obligatoriu ca acestia sa fie absolventi ai unei Facultati de Medicina, informeaza Hotnews.ro.   

O parte din posturile administrative, tehnice si economice ale serviciilor de ambulanta judetene ramase fara personalitate juridica vor fi desfiintate. Toti medicii si asistentii medicali din serviciile de ambulanta isi vor pastra posturile.    

Finantarea serviciilor regionale de Ambulanta va fi asigurata de Ministerul Sanatatii, dar si prin venituri proprii din donatii, sponsorizari sau asigurarea asistentei medicale la manifestari sportive efectuate la cerere, contra cost, sau la cererea unor societati de asigurare private. Se interzice incheierea unor contracte cu societati de asigurari private pentru asistenta medicala de urgenta, consultatii de urgenta la domiciliu sau transport medical.  

Ministerul Sanatatii sustine ca regionalizarea serviciilor de Ambulanta este necesara intrucat separarea acestora pe judete duce la disfunctionalitati grave in zone apropiate geografic dar din judete diferite. Astfel, apar adesea cazuri in care, din cauza lipsei unei ambulante disponibile din judet, interventia de urgenta intarzie in anumite zone desi la distante mici exista ambulante libere, dar dintr-un judet limitrof.   

In contextul regionalizarii, ambulantele dintr-o anumita regiune vor putea efectua interventii de urgenta si in afara limitei lor administrative, pe principiul celei mai apropiate masini. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accidentare la Botoșani în amicalul cu nemții. Leo Grozavu: „E supărarea noastră”

astăzi, 17:15

FC Botoșani a câștigat meciul amical jucat cu Viktoria Koln, scor 4-2, însă l-a pierdut pe mijlocașul Alexandru Albu, care s-a accidentat. Leo Grozavu, noul antrenor al moldovenilor...

PS Nichifor Botoșăneanul va sluji, luni, într-o biserică din Botoșani!

astăzi, 16:27

Luni, 13 ianuarie, va avea loc ședința preoților din Protopopiatul Săveni. Cu această ocazie Presfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul va fi prezent în județul nostru. PS Nichifor ...

Botoșănean reținut de polițiști, după un accident la beție. Un șofer a fost rănit!

astăzi, 15:15

Polițiștii Biroului Rutier au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 42 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de cond...