Service Auto Start-Up recomandă pregătirea autoturismului pentru vară!

De ce? O dată cu venirea anotimpului călduros autoturismul dumneavoastră suferă mai multe modificări iar noi trebuie să îl pregătim astfel încât să nu avem parte de evenimente rutiere nedorite.
 

  • Diagnoza computerizată
Pentru constatarea defecţiunilor sau erorilor apărute în funcţionarea autovehiculului se utilizează Diagnosticarea auto electronică. Autovehiculele utilizează un sistem de senzori care transmit computerului de bord informaţii despre starea diferitelor sisteme: Motor,Transmisie, Sistem de frânare, Climă, Airbaguri, Tracţiune asistată, etc.


 
  • Geometria rotilor
Geometrie Roţi este parte din întreţinerea auto standard şi constă în reglarea unghiurilor roţilor, astfel încât acestea să corespundă cu specificaţiile tehnice date de producătorul maşinii.
O geometrie incorectă a roţilor autoturismului duce la:
-Creşterea considerabilă a consumului de combustibil; 
-Uzură timpurie şi neuniformă a anvelopelor; 
-Repoziţionarea greoaie după un viraj; 
-Devierea traiectoriei vehicolului. 


   
  • Verificarea lichidelor
Maşina noastră poate fi uşor comparată cu un corp uman. Pentru că, la fel ca şi noi, funcţionează pe baza de lichide  iar dacă asestea nu sunt în parametri de nivel şi calitate, autoturismul ne va crea neplăceri nedorite. Trebuie să verificăm uleiul motorului, cel din cutie, antigelul, lichidul de frână şi cel de servodirecţie. Trebuie să ne asigurăm că uleiurile sau lichidele sunt schimbate recent şi nu au trecut de perioada de eficientă maximă. Vara, când motorul funcţionează în regim de temperaturi înalte este esenţial ca uleiul din motor să fie cât mai bun, iar schimbarea lui în sezonul cald este recomandată pentru a scădea uzura componentelor în mişcare din motor.


  • Schimbarea filtrului de aer
Filtrele de aer se colmatează în sezonul rece, iar schimbarea lor poate aduce beneficii. În primul rând consumul de combustibil poate fi mai mic chiar şi cu 10%. Filtrele de aer merită schimbate des pentru că influenţează direct modul cum se comportă motorul şi nu sunt deloc scumpe.
  • Verificarea ștergătoarelor și schimbarea acestora dacă se impune
Temperaturile scăzute au un rol negativ asupra uzurii lamelelor de la ștergătoare. Acestea sunt de cele mai multe ori ineficiente când vine anotimpul cald. Vizibilitatea in conditii de ploaie este foarte importantă de aceea diind necesară verificarea între sezoane a stergătoarelor de parbriz.
  • Verificarea sistemului de franare
Sistemul de frânare este unul din cele mai importante componente ale autovehiculelor. Securitatea în trafic depinde de capacitatea unui autovehicul de a se opri în condiţii de siguranţă pentru şofer, alţi participanţi la trafic şi pietoni. Viteza adecvată condiţiilor de trafic, starea anvelopelor şi eficienţa sistemului de frânare pot face de multe ori diferenţa dintre viaţă şi moarte pe şosele. Ţinând cont de frecvenţa utilizării frânelor, durata de viaţă a componentelor sistemului de frânare este destul de mică. Din acest motiv, specialiştii industriei auto recomandă o revizie pe an sau la maxim 10.000 km.

Verificarea sistemului de frânare presupune:
-Grosime plăcute de frână;
-Grosime Discuri de frână;
-Etanseitate etrieri şi cilindri frână;
-Etanseitate Conducte sistem de frânare;
-Etanseitate şi grad de îmbătrânire racorduri flexibile de frână;
-Nivel rezervor lichid de frână.


 
     • Presiunea corectă a anvelopelor

Trebuie ţinut cont de faptul că anvelopele sunt permeabile, adică aerul poate pătrunde prin peretele lor exterior. La un rulaj normal (mediu), o anvelopă pierde într-o lună cam 0.14 bar. De aici porneşte necesitatea verificării / ajustării periodice a presiunii din anvelope
O presiune corespunzătoare previne riscul de pierdere a controlului autoturismului în cazul exploziei anvelopei pe când  presiunea prea ridicată sau prea mică duce la o uzură prematură a anvelopei şi la un consum mai mare de combustibil.


 
    • Verificarea sistemului de direcţie

Printre cele mai periculoase situaţii cu care se poate confruntă un şofer în mers este fără îndoială defectarea sistemului de direcţie. Sistemul de direcţie este unul din mecanismele principale ale automobilului care are un rol hotărâtor asupra siguranţei circulaţiei, mai ales în condiţiile creşterii continue a parcului de automobile şi a vitezei lor de deplasare.
Sistemul de direcţie este alcătuit din  volan, suport coloana de direcţie, coloana de direcţie, casetă de direcţie, braţ, fuzetă, roată, suspensie.
De aceea este necesară verificarea sistemului de rulare, suspensiei şi transmisiei, jocurilor din articulaţii, burdufurilor de protecţie, rulmenţilor, scurgerile din amortizoare etc.

Start-Up Service, din municipiul Botoşani, (click AICI pentru localizare) te invită să-ti pregateşti maşina CORECT pentru drum, în sezonul estival!

Este mai uşor să previi decât să repari!

Contact:
Tel.: 0746.591 715
Fix:  0231.516 541
E-mail: service.startup@yahoo.com

(P).