Sentinţă în dosarul în care patronul Electroalfa a fost acuzat de corupţie! Ce au decis magistraţii

Sentinţă în dosarul în care patronul Electroalfa a fost acuzat de corupţie! Ce au decis magistraţii
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dat sentinţa în dosarul în care patronul Electroafla Botoşani, Gheorghe Ciubotaru, alături de doi oficiali din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) şi din cadrul ENEL au fost judecaţi pentru luare de mită şi complicitate la săvârşirea infracţiunii de luare de mită..

Judecătorii au decis achitarea omului de afaceri Gheorghe Ciubotaru, a vicepreşedintelui ANRE, Claudiu Sorin Dumbrăveanu şi a directorului Enel, Florin Gugu.

Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel.

“În baza art. 386 Cod proc.pen. respinge cererile de schimbare a încadrării juridice ca neîntemeiate. În baza art. 16 alin. 1 lit. a Cod proc.pen. achită inculpaţii: Dumbrăveanu Claudiu Sorin pentru infracţiunea prev. de art. 289 Cod penal rap. la art. 6, 7 lit. a din Legea nr. 78/2000; Ciubotaru Gheorghe pentru infracţiunea prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal rap. la art. 289 Cod penal şi la art. 6, 7 lit. a din Legea nr. 78/2000 şi Gugu Florin pentru infracţiunea prev. de art. 290 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000. În baza art. 72 Cod penal constată că cei trei inculpaţi au fost reţinuţi la data de 05.06.2014. În baza art. 275 alin. 3 Cod proc.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu apel în 10 zile de la comunicare pentru procuror şi inculpaţi", se arată pe portalul Tribunalului Bucureşti.
 
Omul de afaceri botoşănean a fost acuzat de procurorii DNA de complicitate la săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut că în ursul anului 2013, inculpatul DUMBRĂVEANU CLAUDIU SORIN, a pretins și a obținut de la inculpatul GUGU FLORIN, în baza unei înțelegeri anterioare, foloase necuvenite pentru SC ELECTRO-ALFA INTERNATIONAL SRL, al cărei asociat este inculpatul CIUBOTARU GHEORGHE. Foloasele necuvenite constau în atribuirea a două contracte de execuție lucrări în valoare totală de 407.199,10 lei, în schimbul îndeplinirii unor acte contrare îndatoririlor sale de serviciu, respectiv efectuarea la 21 iunie 2013, 02 și 03 octombrie 2013 a unor intervenții, în virtutea funcției, pentru avantajarea intereselor ENEL, și anume: - micșorarea procentului de reducere a tarifelor de la -6% la -1,3%; - majorarea unui spor de eficiență de la 25% la 50%; - informarea ENEL despre faptul că un control nu avea la bază o reclamație, ci era în programul anual de control.

În aceeași perioadă, în baza unei înțelegeri anterioare, inculpatul GUGU FLORIN a promis și a dat inculpatului DUMBRĂVEANU CLAUDIU SORIN, foloase necuvenite pentru SC ELECTRO-ALFA INTERNATIONAL SRL, al cărei asociat este inculpatul CIUBOTARU GHEORGHE, constând în atribuirea celor două contracte de execuție lucrări, în schimbul îndeplinirii de către DUMBRĂVEANU CLAUDIU SORIN a unor acte contrare îndatoririlor sale de serviciu, menționate mai sus.

Citeşte toate detaliile despre acest dosar Patronul Electroalfa, trimis în judecată de procurorii DNA! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
552

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
61

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
69

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...