Senatul a respins Ordonanta cu ajutoarele pentru încălzire

Senatul a respins Ordonanta cu ajutoarele pentru încălzire
Senatorii au respins, marţi, o ordonanţă care excludea de la acordarea de ajutoare pentru încălzire persoanele care deţin mai multe case, autorurisme care depăşesc 1.600 cmc sau depozite bancare de peste 3.000 de lei.

Proiectul de lege privind OUG 86/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă 5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei, precum şi a unor facilităţi populaţiei pentru plata energiei termice primise, iniţial, un raport favorabil din partea Comisiei pentru buget şi a Comisiei pentru administraţie.

Comisiile au propus plenului adoptarea ordonanţei, cu amendamentul ca nivelul depozitelor bancare să nu fie de 3.000 de lei, ci de 5.000 de lei, scrie Gandul.

Supus la vot, raportul a fost respins cu 100 de voturi "împotrivă", trei voturi "pentru" şi o abţinere.

Ulterior, preşedintele Senatului a supus la vot proiectul de lege de adoptare a ordonanţei. Acesta a întrunit 50 de voturi "pentru", 53 "împotrivă" şi o abţinere.

Potrivit Regulamentului, Geoană a supus la vot proiectul de respingere a ordonanţei, fiind înregistrate 52 de voturi "pentru" şi 48 de voturi "împotrivă", preşedintele Senatului anunţând că ordonanţa a fost respinsă.

Conform sursei citate, Ordonanţa prevede excluderea de la acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi a unor facilităţi populaţiei pentru plata energiei termice a persoanelor care deţin clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu sau alte imobile aflate în proprietate, cu excepţia locuinţei de domiciliu, autoturisme care depăşesc 1.600 cmc, autoutilitare, autocamioane de orice fel şi remorci, şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, autobuze şi microbuze.

De aceleaşi ajutoare ar urma să nu mai beneficieze nici deţinătorii de utilaje agricole, precum tractor, combină autopropulsată, utilaje de prelucrare agricolă, cum ar fi prese de ulei, moară de cereale, utilaje de prelucrat lemnul - gater, drujbă sau alte utilaje de prelucrat lemnul acţionate hidraulic, mecanic sau electric.

Senatul a dezbătut acest proiect de lege în calitate de primă Cameră sesizată.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
14

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
22

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...

Festivalul Luminilor aduce veselia și fantezia la Botoșani și Săveni! (Foto)

astăzi, 16:06
80

Pentru toți botoșănenii și săvinenii acest festival este ca o gură de aer proaspăt în agitația cotidiană. Cu activități variate, spectacole captivante și o atmosferă plină de energ...