Senatorul Doina Federovici cere 32 de microbuze școlare pentru elevii botoșăneni

Senatorul Doina Federovici cere 32 de microbuze școlare pentru elevii botoșăneni
Senatorul PSD Doina Federovici i-a adresat o interpelare ministrului Educației, Remus Pricopie, prin care a cerut repartizarea către județul Botoșani a 32 de microbuze pentru transportul elevilor din zonele izolate din mediul rural.

 "In acest moment, invatamantul botosanean are nevoie urgenta de cel putin 32 de microbuze scolare pentru a rezolva problema transportului elevilor.

Pentru a veni in sprijinul accesului la educatie al copiilor care provin din zonele rurale izolate, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a transmis in luna ianuarie 2013 ministerului pe care il conduceti necesarul de microbuze, cu rugamintea de a rezolva aceasta situatie.

Pe lista trimisa, figureaza localitatile Tudora, Corni, Vaculesti, Dorohoi, Stefanesti, Ungureni, Darabani, Unteni, Leorda, Curtesti, Saveni, Mihai Eminescu, Manoleasa, Paltinis, Flamanzi, Bucecea, Trusesti, Cotusca, Todireni, Virfu Cimpului, Rauseni, Avrameni, Pomarla, Hanesti, Adaseni, Sulita, Calarasi, Blindesti, Radauti Prut.

Elevii care invata in scolile din aceste localitati sunt nevoiti sa parcurga zilnic cativa kilometri pe jos indiferent de vreme si pericole acest impediment rasfangandu-se asupra calitatii invatamantului.

Pentru a asigura un act educational de calitate si a preveni abandonul scolar, si asa ridicat, in numele elevilor, al autoritatilor locale, al parintilor dar si al cadrelor didactice, vă rog, domnule ministru, sa luati masurile corespunzatoare pentru rezolvarea acestei situatii", se arată în interpelare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
11

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
93

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
496

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...