Opozitia incearca astfel sa sanctioneze Executivul, dupa ce acesta si-a asumat raspunderea pentru legii salarizarii bugetarilor.
Sedinta importanta joi la Parlament, unde alesii dezbat si voteaza motiunea de cenzura a opozitiei intitulata poetic "Guvernul PDL-PSD a hotarat: decat munca fara rost, mai bine putin si prost". Semnata de 120 de parlamentari PNL si UDMR, motiunea vine ca urmare a asumarii raspunderii Guvernului Boc in Parlament pe legea unica a salarizarii.
Dezbaterea pe text va incepe joi dimineata, fiecare grup parlamentar avand la dispozitie un numar de minute pentru discutii. Votul final, care va fi dat in jurul pranzului, va fi secret cu bile.
Potrivit Constitutiei, motiunea este adoptata si Guvernului demis daca intruneste cel putin 236 de voturi, adica jumatate plus unu din numarul total de senatori si deputati. Daca Guvernul nu este demis, legea salarizarii este adoptata.
Sansele ca Executivul sa fie demis sunt totusi foarte reduse, fapt recunoscut si de liderii celor doua partide semnatare ale motiunii. PNL si UDMR au impreuna 121 de parlamentari, din totalul de 471.
Cum comentezi ?
Senatorii si deputatii dezbat astazi motiunea impotriva Guvernului!
Stiri Botosani Thursday, 24 September 2009 ActualitateSpune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Apelul botoșăneanului care scrie cu nasul către politicieni: ”Cu ce mă ajută acest vot, pentru că durerea mea este ACUM!”
astăzi, 09:20
"De mic am vrut să fiu util. Îmi amintesc că atunci când mama alegea orez, eu încercam cu nasul să scot neghina. Apoi, când a apărut telefonia mobilă, am avut un tele...
Aplicația Raiffeisen a picat: „Depunem toate eforturile pentru a remedia problema”!
astăzi, 09:02
Clienții Raiffeisen nu au putut beneficia de serviciile băncii, miercuri seara, din cauza unei defecțiuni. Aplicația a picat în România, iar tranzacțiile cu cardul nu au putu...
Salariu minim de 4.000 lei pentru ciobani și îngrijitorii de vaci!
astăzi, 08:30
Ciobanii angajați pentru îngrijirea animalelor vor beneficia de un salariu minim de 4.000 de lei/lună, dacă o inițiativă legislativă depusă la Senat va deveni lege. Salariul minim ar urma...