Senatorii interzic Fiscului să execute silit conturile de campanie ale partidelor

Senatorii interzic Fiscului să execute silit conturile de campanie ale partidelor
Senatul a aprobat luni un proiect de lege care interzice Fiscului să execute silit, prin poprire, conturile de campanie electorală aparținând partidelor politice. Același proiect de lege permite partidelor să închirieze sediile aflate în patrimoniul propriu pentru orice tip de activitate. În prezent, închirierea spațiilor este permisă doar pentru conferințe sau acțiuni social-culturale și pentru organizarea birourilor parlamentare.
Conform Profit.ro, proiectul de lege, inițiat de senatorii PSD Nicolae Moga, Șerban Nicolae și Florea Voinea, propunea inițial doar extinderea sferei de activității pentru care partidele pot închiria spații din propriile sedii.
Legea privind finanțarea partidelor prevede că acestea pot obține venituri din "închirierea spațiilor aflate în patrimoniul propriu pentru conferințe sau acțiuni social-culturale și pentru organizarea birourilor parlamentare".

Invocând dreptul la proprietate, care conferă titularului atributele posesiei, folosinței și dispoziției asupra bunului, precum și exercitarea acestora în mod absolut, senatorii PSD propun anularea limitării tipurilor de acțiuni pentru care se pot închiria spațiile aflate în patrimoniul partidelor. Prin urmare, senatorii vor ca partidele să închirieze sediile aflate în patrimoniul propriu pentru orice tip de activitate, care să nu aducă însă "atingere moralei publice, ordinii sau imaginii partidului politic".

În decembrie 2013, PSD și UNPR au încheiat cu RA-APPS contracte pentru cumpărarea propriilor sedii, beneficiind de o lege care le asigură achiziționarea acestora în rate și la un preț sub cel al pieței. Pentru sediul central din Kisellef, clădire aflată pe lista monumentelor istorice, PSD plătește în rate 936.000 euro, în timp ce pentru vila alăturată, în care își are sediul central UNPR, prețul este de 110.000 euro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
134

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
500

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
197

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...