Semnal de alarmă tras de fostul primar al Botoşaniului: "Teatrul va rămâne un circ al foamei în municipiu. Ceea ce se întâmplă este deosebit de grav!"

Fostul primar al municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, acuză actualul Executiv al Primăriei de incompetenţă şi lipsă de decizie. Flutur a tras un semnal de alarmă cu privire la două dintre cele mai importante proiecte derulate de municipalitate, cu finanţare de la Uniunea Europeană, respectiv reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu şi Parcul de agrement Cornişa, şi a căror realizare a fost cu mult încetinită din cauză că factorii de decizie nu au ştiut cum să gestioneze, dar mai ales să rezolve, problemele apărute pe parcursul derulării investiţiilor.

Fostul edil-şef al urbei, co-preşedintele PNL Botoşani, Cătălin Flutur, atenţionează că problema de la Teatrul Mihai Eminescu este una extrem de delicată. Dacă până la finele acestui an investiţia nu va fi finalizată, lucru ce este imposibil, până în luna iunie a anului viitor, lucrările vor trebui executate din banii municipalităţii, în caz contrar trebuind returnaţi banii europeni primiţi până acum pentru acest obiectiv, realizat până în luna iulie în procent de doar 12,53%.

“Ceea ce se întâmplă la Botoşani este un lucru deosebit de grav. Două proiecte importante pentru municipiul Botoşani,  şi vorbesc de zona de agrement Cornişa şi reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu, proiecte cu finanţări obţinute de 15 milioane de euro, singurele proiecte care nu au fost atacate în mandatul trecut şi care au fost, din punctul meu de vedere,  încetinite, oprite în acest mandat", a specificat Cătălin Flutur.

Acesta a anunţat că aleşii municipali ai PNL din Consiliul Local vor lua atitudine şi vor veni cu o soluţie.

“Este un semnal de alarmă pe care îl trag şi o să venim, grupul consilierilor PNL, cu soluţii concrete. Teatrul va rămâne un circ al foamei în municipiul Botoşani, acestea sunt condiţiile actuale. Nu cred că este cineva atât de delăsător, şi de fapt asta s-a întâmplat, încât să nu găseşti o soluţie concretă şi care era la îndemâna factorului de decizie. Nu pot să îmi închipui că o expertiză care trenează de un an a dus la o aşa lipsă de reacţie şi decizie, atribute care au dominat toată această perioadă 2012-2015 la Primărie, şi aici vorbim de lipsă de experienţă şi de neîncrederea în specialiştii Primăriei. Soluţia este foarte simplă iar noi, liberalii, trebuie să luăm hotărârea foarte rapid. Mă întreb de ce fac împrumuturi şi nu avem puterea să spunem că luăm din banii aceştia cât trebuie pe lucrările suplimentare şi terminăm măcar teatrul, ca să nu înapoiem banii. Este o soluţie foarte simplă. Nu înţeleg de ce este această lipsă de decizie, este lipsă de experienţă", a afirmat Cătălin Flutur.

Cât priveşte proiectul Cornişa, fostul primar spune că cei care se află în prezent la cârma Primăriei s-au cramponat mereu de probleme apărute în ceea ce priveşte amplasarea unor obiective, în loc să se concentreze pe realizarea celor care se puteau face fără niciun impediment.

“Şi la Cornişa au găsit motive, este foarte simplu. Din cauza unor probleme cu unitatea militară spun că nu pot face Cornişa. Cornişa are un singur punct central, de bază, zona de apă în spaţiu acoperit şi descoperit. Acele bazine care sunt punctul forte nu au nici cea mai mică problemă. Cadastrul Armatei ne schimba doar poziţionarea râului de rafting, dar finalizaţi ce e mai important, partea de apă. Să nu găsim motive să ne acoperim incompetenţa", a conchis Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare preventivă desfășurate de ISU Botoșani în mai multe localități din județ! (foto)

astăzi, 14:19

Vizate au fost locurile aglomerate din municipiile Botoșani și Dorohoi, unde reprezentanții ISU au discutat cu cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgenț...

Botoșănenii vor plăti mai mult pentru un aliment, începând de luna viitoare!

astăzi, 11:52

Aceștia estimează majorări de prețuri între 10% și 15% până în luna decembrie, din cauza pestei porcine africane, care a afectat grav producția locală. În acest context...

Locuințe pentru specialiști: Un nou proiect al Consiliului Județean Botoșani! (foto)

astăzi, 10:40

„Construirea de locuințe pentru specialiști face parte din programul pe care l-am propus și implementat la Consiliul Județean. Am depășit toate piedicile birocratice pentru cel de-al doile...