Sejurul la mare al fostului preşedinte al CJ, imputat de Curtea de Conturi!

Banii publici pe care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, i-a cheltuit în sejurul de pe litoralul românesc, în anul 2014, atunci când a mers cu familia şi trei dintre consilierii de la cabinetul său, pentru cursuri de pregătire profesională, au fost imputaţi de inspectorii Curţii de Conturi.

Suma imputată de Curtea de Conturi pentru acest sejur este de 19.780 de lei, “S-a constatat angajarea si plata nelegala a unor cheltuieli", precizându-se în raportul inspectorilor Curţii de Conturi.

Inspectorii au mai imputat şi banii cheltuiţi pe zecile de mii de scrisori trimise botoşănenilor prin poştă, conţinând raportul Starea judeţului, cartea de vizită a preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, şi o scrisoare de apreciere şi mulţumire. Suma care a fost cheltuită, fără a exista aprobarea consilierilor judeţeni, s-a ridicat la 64.747 de lei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că pe vremea când la conducerea Consiliului Judeţean era Florin Ţurcanu s-au făcut şi cheltuieli nelegale pentru salarizarea personalului neclerical din unităţi de cult.

Suma totală imputată de Curtea de Conturi pentru toate cheltuielile considerate nelegale şi nejustificate, pe anul 2014, se ridică la 130.000 de lei.

Rămâne de văzut acum de unde vor fi recuperaţi aceşti bani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Negoiță, despre cum se face corect o pomană pentru morți. „Puțin, cu suflet și e destul!”

astăzi, 10:49

Preotul Paul Iulius Negoita a abordat semnificația pomenilor făcute pentru persoanele decedate, subliniind că acestea nu sunt destinate să „hrănească” fizic morții, ci sunt mai degr...

Iftime schimbă un titular la FC Botoșani, chiar înainte de meciul cu Rapid!

astăzi, 09:49

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, a anunțat că portarul Eduard Pap (30 de ani) va fi înlocuit. În urmă cu mai puțin de o săptămână, FC Botoșani a anunțat ofici...

Tânărul fermier din Botoșani care duce mai departe tradiția familiei: ”Pasiunea a venit de la bunicul meu, un respectat inginer!” (Foto)

astăzi, 09:04

Tânărul provine dintr-o familie de agricultori. Bunicul său a fost inginer agronom, tatăl, chiar dacă este profesor de sport, la bază a fost tehnician veterinar, iar Gabi a studiat Agricult...