Seitan: Salariile pot scadea cu pana la 50% in 2011

Seitan: Salariile pot scadea cu pana la 50% in 2011

MIHAI SEITAN

Mihai Seitan, ministrul Muncii, a anuntat luni ca, daca masurile impuse acum de Guvern esueaza, este posibila o noua taiere a salariilor bugetarilor anul viitor cu 30% pana la 50%.

Declaratia ministrului Muncii vine la numai o zi dupa ce premierul Emil Boc a declarat ca actualele masuri de austeritate vor fi valabile numai pana la 31 decembrie 2010.

Seitan a motivat masurile actuale prin faptul ca toate tarile afectate de criza au recurs la reducerea cheltuielilor.

"Cheltuielile bugetare sunt atacate in toate tarile UE, Spania a fost un exemplu, isi propune reducerea cheltuielilor bugetare.

Daca discutam de tari din zona comunista, unele le-au si aplicat. Daca ne uitam in zona euro, de cateva saptament avem anuntate masuri serioase de reducerea de cheltuieli in Germania sau in Anglia, Franta, Italia sau Portugalia, noi nu suntem un varf de lance in sensul negativ", a declarat Mihai Seitan.

Acesta sustine ca Guvernul nu a agreat varianta cresterii taxelor si impozitelor, propusa de FMI, in conditiile in care aceasta ar fi afectat serios economia si nu ar fi insemnat neaparat o crestere a veniturilor la buget.

"N-am mers pe o alta varianta, alte posibilitati fiind cresterea exclusiva a taxelor, a TVA si a cotei unice, ci a reducerii unui procent semnificativ pentru cheltuieli cu salariile bugetarilor.

A fost o varianta analizata, au fost in discutie si variante mixte la care cotele cresteau. Era vorba de o crestere de la 19% la 24% sau a cotei unice de la 16% la 20%, sunt valori mari insa, asta nu inseamna ca aduc si un venit la buget", a declarat Seitan. (ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
34

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
201

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
83

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...