Şeful vămilor a fost demis!

Şeful vămilor a fost demis!
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a anunţat miercuri că şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, Radu Mărginean, a fost demis de premier. Decizia a fost luată în urma unei discuţii care a avut loc după şedinţa de guvern între Sorin Blejnar şi premierul Emil Boc.

"Primul-ministru a avut o discuţie cu Sorin Blejnar, iar în această seară primul-ministru a decis să-l demită din funcţia de şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor pe domnul Mărginean având în vedere că domnul Mărginean a fost pus astăzi sub învinuire de către DNA în dosarul privind Vama Halmeu. Până la numirea unui nou şef al Autorităţii, funcţia va fi exercitată temporar de domnul Viorel Comăniţă, directorul Direcţiei de Supraveghere, Accize şi Acţiuni Vamale din cadrul ANAF", a anunţat Ioana Muntean.

În locul lui Mărginean va veni Viorel Comăniţă, cel care conducea până acum direcţia de accize din cadrul ANAF.

Radu Traian Mărginean, şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, a fost pus sub învinuire de procurorii DNA pentru luare de mită pentru numirea în funcţie a şefului vămii Halmeu. Potrivit DNA, omul de afaceri Florian Liviu i-a pretins Nicoletei Dobrescu 130.000 de euro pentru a interveni pe lângă Radu Mărginean să o delege în funcţia de şef al biroului vamal Halmeu pe Dobrescu. Procurorii spun că Nicoleta Dobrescu a fost numită pe 23 septembrie 2009 de Radu Mărginean, fără concurs, ci doar în urme unei întâlniri cu şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor. Cei 430.000 de euro au fost împărţiţi de mai multe persoane, scrie Realitatea.net.

Radu Mărginean a fost subalternul lui Vasile Blaga, în perioada în care acesta era şef la Vama din Oradea, iar în 2001 a devenit şeful Vămii din Oradea. Din 2005, Mărginean a deţinut funcţia de director, respectiv director adjunct la Direcţia Supraveghere Accize şi Operaţiuni Vamale din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
13

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
35

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
70

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...