Şeful Serviciului Permise: “Municipiul Dorohoi nu îndeplineşte condiţiile minime de trafic şi de semnalizare rutieră pentru examinarea la proba practică”

Şeful Serviciului Permise: “Municipiul Dorohoi nu îndeplineşte condiţiile minime de trafic şi de semnalizare rutieră pentru examinarea la proba practică”

Examinarea care se face în municipiul Dorohoi, în vederea obţinerii permisului de conducere, a fost unul dintre subiectele aduse în discuţie de cms. Marian Ciornea, şeful Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor, în cadrul şedinţei Comisiei de siguranţă a traficului rutier.

Ciornea a spus că este îngrijorător faptul că sunt candidaţi care într-o oraş ca Dorohoiul nu reuşesc să treacă de proba de traseu, în condiţiile în care nu sunt îndeplinite condiţiile minime de trafic şi semnalizare.

“Cu toţii ştim că oraşul nu îndeplineşte condiţiile minime de trafic şi de semnalizare rutieră pentru examinarea la proba practică. Cu toate acestea este destul de îngrijorător că nici în aceste condiţii, trafic rutier redus, semnalizare rutieră minimă, unii dintre candidaţi nu reuşesc să ia examenul. Mă întreb cât este de corect este faţă de cei care dau examenul la Botoşani, nu mai zicem de Iaşi, Bacău şi Paris”, a spus cms. Marian Ciornea.

O altă problemă care trenează de ani de zile şi pe care autorităţile din Dorohoi nu o văd este cea a asigurării unui spaţiu cu condiţi decente pentru examinatori, dar şi pentru candidaţi.

“Acel loc de întâlnire care este un teren, a fost asfalt, e cu gropi, bălţi, nu are nici cea mai mică amenajare, toaletă publică nu mai zic, un adăpost de ploaie, vânt, soare şi chiar nu s-a sesizat nimeni dintre autorităţile în drept. Situaţia este de ani de zile, face parte şi asta dintr-o abrodare civilizată a examinării, în schimb toată lumea observă că se dă examen peste trei luni, dar problemele nu sunt doar la noi, mai sunt şi în alte zone”, a mai spus şeful Serviciului Permise.

 

 

Spune-ne opinia ta