Șeful Serviciului Permise, despre avizele psihologice date viitorilor șoferi: "Ce se întâmplă la ora actuală este o bătaie de joc!"

În cadrul ședinței pentru siguranța circulației ce a avut loc, vineri, la Instituția Prefectului, unul dintre subiectele abordate a fost cel legat de avizul psihologic acordat celor care vor să devină conducători auto.

Reprezentantul unei școli de șoferi din municipiul Botoșani a spus că ar trebui ca cei care acordă astfel de avize să facă o analiză mult mai amănunțită atunci când își pun parafa, pentru că ulterior - după ce dobândesc permisul de conducere - se dovedește că unele persoane nu ar trebui să se urce nici măcar pentru o secundă la volan.

“Cred că la aceste întâlniri ar trebui să participe toți factorii de răspundere. Consider că domnii psihologi și medicii psihiatri ar trebui să fie prezenți pentru că joacă un rol important în formarea viitorilor conducători auto. Din start s-ar ellimina pătrunderea celor cu deviații comportamentale sau teribiliști și așa mai departe. Ar trebui tratat cu mai multă seriozitate acest aspect, pentru că probleme apar încă din start, de la formarea viitorilor conducători auto", a spus reprezentantul școlii de șoferi.

La rândul său, șeful Serviciului Public Comunitar Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor a catalogat ca fiind o “bătaie de joc" ceea ce se întâmplă la ora actuală cu avizele psihologice care se acordă viitorilor șoferi.

“Ce se face la ora actuală cu avizul psihologic este bătaie de joc. În ultimii doi-trei ani de zile nu a mai fost niciun respins pe raza județului Botoșani. Nu se poate. Nu există o bază de date națională car,e în momentul în care bagi CNP-ul, să îţi spună dacă este bolnav psihic. Eu nu am mai găsit un inapt", a menționat Dănuț Ciubotaru. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare preventivă desfășurate de ISU Botoșani în mai multe localități din județ! (foto)

astăzi, 14:19

Vizate au fost locurile aglomerate din municipiile Botoșani și Dorohoi, unde reprezentanții ISU au discutat cu cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgenț...

Botoșănenii vor plăti mai mult pentru un aliment, începând de luna viitoare!

astăzi, 11:52

Aceștia estimează majorări de prețuri între 10% și 15% până în luna decembrie, din cauza pestei porcine africane, care a afectat grav producția locală. În acest context...

Locuințe pentru specialiști: Un nou proiect al Consiliului Județean Botoșani! (foto)

astăzi, 10:40

„Construirea de locuințe pentru specialiști face parte din programul pe care l-am propus și implementat la Consiliul Județean. Am depășit toate piedicile birocratice pentru cel de-al doile...