Seful Serviciului de Permise si Inmatriculari Botosani, despre noile modificari ale Codului Rutier: "Erau necesare aceste masuri!"

Seful Serviciului de Permise si Inmatriculari Botosani, despre noile modificari ale Codului Rutier: "Erau necesare aceste masuri!"
 Incepand cu luna ianuarie 2013, preschimbarea permiselor de conducere in cazul soferilor profesionisti se va face numai dupa ce acestia vor fi examinati medical.

Totodata, valabilitatea permisului de conducere va fi de cinci ani.

"Permisul de conducere pentru categoria profesionisti, C, CE, D, DE are valabilitate administrativa de 5 ani. Dupa aceasta perioada permisele pot fi preschimbate fara sustinerea unui nou examen de conducere, dar cu fisa medicala obligatorie. Pentru celelalte categorii ramane 10 ani", a declarat Danut Ciubotaru, seful Serviciului de Permise si Inmatriculari Botosani.

De asemenea, incepand cu ianuarie 2013, apar modificari in legislatie si in ceea ce priveste circulatia pe drumurile publice cu mopede si motociclete.

Toti cei vor sa conduca mopede vor trebui sa sustina examen pentru obtinerea permisului. Varsta pentru a conduce autovehicule din categoria C si C1 este de 21 de ani, iar pentru transport persoane, categoria D, DE este de 24 de ani, fata de  21 de ani cat a fost pana acum.

Cei care doresc sa dea examen pentru categoria A, in speta pentru motociclete, pana acum se puteau prezenta la 18 ani, acum la varsta de 24 de ani, daca nu au avut anterior categoriile A1, AM.

"Erau necesare aceste masuri pentru ca la ora actuala Romania este in Comunitatea Europeana printrele primele tari cu rata de accidente foarte crescuta la mia de locuitori", a adaugat Danut Ciubotaru.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
179

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
953

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
470

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...