Şeful Poliţiei Locale Siret, suspect de fraude din subvenţii obţinute prin intermediul APIA Botoşani

Şeful Poliţiei Locale Siret, Mihai Filipiuc, a fost adus ieri de mascaţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, într-un dosar cu fraude din subvenţii obţinute prin intermediul APIA Botoşani.

El a fost adus la audieri la sediul DNA Suceava alături de alţi nouă suspecţi bănuiţi de fapte similare, printre care primari şi directori de instituţii publice. Mihai Filipiuc a avut mai multe exploataţii prin intermediul a două firme, ECO Plai Bucovina şi Şoimii (ferme) SRL Brăeşti, ultima în judeţul Botoşani, pentru care a încasat subvenţii de-a lungul timpului, se pare că mare parte dintre ele în mod fraudulos.

Conform Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: monitorulsv.ro, Mihai Filipiuc este şeful Poliţiei Locale Siret încă de la înfiinţare, pe vremea când instituţia se numea Gardienii Publici.

Surse apropiate anchetei spun că afacerile vizate de această anchetă s-ar fi derulat în principal în perioada 2012 – 2013, prin intermediul botoşănenilor Liviu Zaharia (directorul APIA Botoşani) şi al lui Gabriel Tincu (şef serviciu Măsuri de spriin în cadrul APIA botoşani), ambii având un cerc de "protejaţi" în rândul fermierilor din judeţele Suceava şi Botoşani. Astfel, prin intermediul angajaţilor APIA Botoşani, aceştia manipulau documentele astfel încât cei din grupul lor de influenţă să poată beneficia de subvenţii din bugetul Uniunii Europene şi din bugetul de stat, fie că era vorba de exploataţii agricole sau de ferme zootehnice.

Potrivit procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava cercetările "vizează suspiciuni de săvârșire a unor infracţiuni de corupţie, conexe infracţiunilor de corupţie şi privind obţinerea nelegală de fonduri europene".

Vezi si Sase persoane retinute in urma descinderilor DNA la APIA!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Controale ale polițiștilor de la Imigrări pe tot teritoriul județului: Ce nereguli au descoperit!

astăzi, 17:15

În perioada 3 – 11 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări au desfășurat patru acțiuni în Județul Botoșani, dintre care trei au fost efe...

Minor suspect de furt, prins de un jandarm botoșănean!

astăzi, 15:37

În această dimineață, un jandarm aflat în timpul liber a observat, în zona Centrului Vechi din municipiul Botoșani, un băiat în vârstă de aproximativ 15 ani, cu dom...

Sute de locuri de muncă vacante pentru botoșănenii cu studii medii!

astăzi, 15:15

Potrivit datelor rezultate din declarațiile agenților economici privind locurile de muncă vacante,  la data de 14.10.2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de M...