Seful Politiei Comunitare: "Nu exista niciun contract cu HSR!"

Seful Politiei Comunitare: "Nu exista niciun contract cu HSR!"

IOAN ONUTU

Consilierii locali au primit, in mapa destinata sedintei de Consiliu Local de astazi, un raport privind activitatea desfasurata de Politia Comunitara Botosani in perioada ianuarie-septembrie 2010, un prilej pentru social-democrati de a reclama implicarea politistilor comunitari in activitatea firmei HSR.

"Precizez, referitor la ridicarea masinilor, ca nu inteleg ce anume se sanctioneaza cu avertisment de Politia Comunitara, pentru ca stiu ca daca vine cetateanul HSR-ul tot ii ia masina. Este vreun contract cu HSR si Politia Comunitara? Politia Comunitara are si alte activitati, precum supravegherea scolilor, care ar putea fi mult mai folositoare botosanenilor, decat sa conlucreze cu HSR", a spus consilierul local Florentin Petrariu.

Interventia consilierului PSD l-a determinat pe Ioan Onutu, seful Politiei Comunitare Botosani, sa faca precizari vizavi de acuzatiile aduse. Mai exact, Ioan Onutu a spus ca avertismentul se acorda atunci "cand cetateanul spune ca nu a stiut de existenta acestei hotarari si isi recunoaste fapta".

"Nu exista niciun contract cu HSR, noi actionam in conformitate cu prevederile HCL. Avertismentul se acorda cand se considera ca este indestulatoare sanctiunea cu avertisment, cand cetateanul spune ca nu a stiut de existenta acestei hotarari si isi recunoaste fapta. Ei oricum platesc taxa pentru serviciile de deblocare sau recuperare a masinii. Efectivele de politie sunt reduse si de aceea se actioneaza pe anumite zone: Piata Centrala, Pietonal, Parcul Mihai Eminescu plus sase scoli", a explicat Ioan Onutu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
438

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
605

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
701

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...