Seful liberalilor europeni: Romania a suferit cel mai mult din cauza sovieticilor

Seful liberalilor europeni: Romania a suferit cel mai mult din cauza sovieticilor
Presedintele Partidului European al Liberalilor, Democratilor si Reformatorilor (ELDR), Sir Graham Watson, a declarat ca, dintre toate tarile UE, Romania a avut cel mai mult de suferit de pe urma dominatiei sovietice.

"Stiu, inca dinainte de Revolutie, (n.r. din 1989) ca, dintre toate tarile blocului sovietic, Romania a avut cel mai mult de suferit de pe urma ravagiilor autoritarismului sovietic", a spus Watson, potrivit unui comunicat al TNL remis, vineri, Ziare.com.

El este de parere ca, in ciuda acestui fapt, "sunt foarte multe lucruri extrem de pozitive care pot fi spuse despre Romania (...) pe care trebuie sa le facem mai bine cunoscute in intreaga Europa", adaugand ca "sunt multe contributii pe care le-au avut tinerii Romaniei nu numai la dezvoltarea Romaniei, ci si la dezvoltarea Europei" si ca se alatura eforturilor depuse de liberalii romani.

Declaratiile au fost facute la Scoala TNL - "Comunicarea Institutionala dintre Romania si Uniunea Europeana" - care are loc in aceste zile la Bruxelles.

Europarlamentarul Adina Valean si-a exprimat opinia ca tineretul trebuie sa se implice "intr-un mod coerent" in treburile politice ale Uniunii Europene.

"Cred ca tipul acesta de dezbatere privind viitorul Romaniei, pe politici publice europene, trebuie sa inceapa de aici, din organizatia de tineret, cu competentele pe care le aveti de studenti, de reprezentanti ai mediului de afaceri, pentru a putea contribui intr-un mod coerent la politica europeana a Romaniei", a spus ea.

Ramona Manescu a fost de parere ca "subiectul comunicarii institutionale intre Romania si Uniunea Europeana trebuie sa se constituie intr-o strategie la nivel national".

Norica Nicolai a concluzionat, spunand ca "lectia Greciei" este una "amara", "dar PNL trebuie sa inteleaga foarte clar ca politica de resurse umane trebuie sa fie una viabila, bazata exclusiv pe competente".

La eveniment, au fost prezenti Sir Graham Watson (presedintele ELDR), Jorgo Chatzimarkakis (europarlamentar german), Toine Manders (europarlamentar olandez). Din partea Romaniei, au participat europarlamentarii liberali Adina Valean, Norica Nicolai, Ramona Manescu si Cristian Busoi, acesta din urma fiind si modaratorul dezbaterii, alaturi de Florin-Alexandru Alexe, presedintele TNL.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume!

astăzi, 15:40
148

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
50

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
101

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...