Şeful IGPR: 1.300 de poliţişti vor fi disponibilizaţi în perioada următoare!

Şeful IGPR: 1.300 de poliţişti vor fi disponibilizaţi în perioada următoare!
Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, susţine că 1.300 de poliţişti vor fi disponibilizaţi în perioada următoare şi spune că şi-ar dori să plece cei care nu sunt compatibili cu acest statut, informeaza Mediafax.

"Vom avea 52.385 de poliţişti. La ora actuală, e o diferenţă de circa 1.300 de poliţişti care ar trebui să fie disponibilizaţi. Vă mai spun că este important, le-am spus chiar ieri într-o discuţie cu inspectorii şefi, ca din această etapă să ieşim mai puternici şi să plece din poliţie oameni care nu sunt compatibili chiar sută la sută cu această funcţie. Şi dacă noi reuşim pe aceşti oameni-problemă să-i îndepărtăm din sistem cu această ocazie, eu cred că vom ieşi mai puternici din această reorganizare. E important ca cei 1.300 care vor pleca să fie cei care trebuie să plece, cei buni să rămână", a declarat chestorul Liviu Popa, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

El a explicat apoi că toţi poliţiştii dintr-o anumită structură vor da examen, iar primii care vor lua evaluarea vor fi păstraţi.

Seful IGPR a precizat că, în cazul în care nu vor fi ocupate toate posturile, atunci în cea de-a doua etapă toţi cei disponibilizaţi vor putea candida pe funcţiile rămase vacante după prima etapă.

Chestorul Liviu Popa a declarat că nici angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor nu vor scăpa de disponibilizări şi că peste 300 dintre ei vor fi daţi afară în perioada următoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii indemnizațiilor de handicap își vor primi drepturile bănești începând de mâine!

astăzi, 17:11
25

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Indemnizația lunară acordată persoanei cu handicap grav;- Bugetul personal complementar lunar pentru adultul cu handicap grav;- Indemni...

Modificări privind concediile medicale, lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical!

astăzi, 15:36
202

Medicii de familie pot acorda certificat de concediu medical pentru 7 zile calendaristice doar pentru o serie de afecțiuni, pentru un episod de boală.După cele 7 zile, în cazul acestor af...

Pompierii din Botoșani, chemați în ajutor la Salcea! De la ce a pornit focul și care au fost pagubele

astăzi, 15:15
257

Incendiul s-a manifestat cu degajări foarte mari de fum, norul de fum fiind vizibil de la mare distanță.Având în vedere intensitatea fumului negru, populația a fost avertizată pri...