Seful IGP si Fatuloiu, demisi. Vezi cine ii va inlocui!

Seful IGP si Fatuloiu, demisi. Vezi cine ii va inlocui!

   intactnews

Seful Inspectoratului General al Politiei, Petre Toba, si seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, Dan Valentin Fatuloiu, au fost demisi.

Petre Toba va fi inlocuit, cel mai probabil, de Ioan Dascalu, care ocupa in prezent functia de Atasat pe probleme de afaceri interne la Londra. Anterior, acesta s-a mai aflat la conducerea Inspectoratelor Judetene de Politie din Arad si Timis, intre 2005 si 2007.

Secretarul de stat in MAI Dan Fatuloiu va fi inlocuit de Liviu Popa, actualul sef al Directiei Generale Anticoruptie. Acesta a ocupat, pana anul trecut, postul de inspector sef la IPJ Bihor.

Numele secretarului de stat Dan Fatuloiu este legat de cel mai mare scandal de coruptie din Politie. Dan Fatuloiu, alaturi de fiul sau, Alexandru, l-a denuntat pe omul de afaceri Catalin Chelu ca a vrut sa-l mituiasca, in schimbul rezolvarii favorabile a celor 48 de dosare penale in care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridica la un milion de euro, scrie IntactNews.

Un interviu acordat in excusivitate Antenei 3 de catre Dan Fatuloiu a scos la iveala fapte extrem de grave in Ministerul de Interne. Fatuloiu vorbeste de asasinate la comanda si relatii intre infractori si politisti. Ministrul Traian Igas evita, insa, sa comenteze subiectul.

Al doilea om din ministerul de Interne a vorbit luni despre asasinate la comada ale mafiei economico-financiara, declarand ca au existat cel putin doua persoane care au lucrat alaturi de Catalin Chelu si care au murit in conditii suspecte.

"Ceea ce mi se pare infricosator este ca a fost o doamna, Luminita, s-a folosit numele ei, care a fost folosita ca sageata in privatizarea unor societati, pe care le falimenta, dupa care le vindea pe piata imobiliara. Aceasta femeie a murit, intorcandu-se intr-o noapte de la consiliul de administratie, in conditii suspecte. (...) Mai exista un cetatean care s-a aruncat de la etajul 8, tot intr-o asemenea conexiune cu el", povesteste Fatuloiu.

Secretarul de stat vorbeste si despre coruptia din randul ofiterilor cu grad superior dar si despre relatia sa tensionata cu Petre Toba, seful Politiei Romane. "Nu a terminat scoala de politie. A venit si a distrus un concept pe baza caruia am intrat in UE, sustine Fatuloiu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
232

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
217

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
315

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...