Șeful CNADNR, în inspecție pe drumul morții! Vezi cum i se pare și când încep lucrările!

Șeful CNADNR, în inspecție pe drumul morții! Vezi cum i se pare și când încep lucrările!
Șeful Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, Narcis Neaga, însoțit de parlamentarii PSD și de prefectul Costică Macaleți a inspectat, sâmbătă, drumul național care leagă județul Botoșani de Suceava.

Aceștia au mers până la limita cu județul Suceava, la podul de peste Siret, iar șeful drumurilor naționale din România s-a convins cu ochii săi cât de proastă este starea acestui drum național, denumit și "drumul morții".

Neaga a spus că este inadmisibl ca în 2013 un drum național să arate în acest fel și a spus că în cursul săptămânii viitoare va semna ordinul de începe a lucrărilor.

“Este foarte greu de acceptat să trăiești într-o țară în care drumurile naționale arată cum arată acest drum și dacă putem să schimbăm ceva trebuie să o facem. Săptămâna viitoare voi declanșa procedurile pentru emiterea ordinului de începe a lucrărilor. Este inadminisibil ca un drum național să arate așa. Nici la nivel de drum județean nu cred că poate fi încadrat. Din punct de vedere al siguranței traficului este trist că arată drumul așa, am văzut și foarte multe cruci. Nu poate rămâne așa", a spus Narcis Neaga.







Directorul CNADNR a spus că cel mai probabil constructorul, firma UMB Spedition, va demara lucrările pe cheltuiala proprie. Imediat după emiterea ordinul de începere a lucrărilor, se va face și organizarea de șantier. “Noi vom da o sumă la început, dar noi nu putem deconta anul acesta. Dacă, constructorul va considera să ceară avans nu știu în ce măsură va reuși să și-l recupereze până la sfârșitul anului. Probabil va lucra pe banii lui. Văd că deja și-a adus necesarul pentru podețe să înceapă lucrarea", a completat Narcis Neaga.

Mă bucur foarte mult că am auzit vestea asta şi sperăm ca luna aceasta să înceapă organizarea de şantier. Din câte am înţeles, vor începe cu lărgirea podeţelor şi casetele pentru lărgirea terasamentului. Mă bucur că a venit şi domnu"l director şi suntem şi noi, Botoşani luaţi în seamă. Tehnic acest drum este unul prost dar sperăm să devină unul dintre cele mai bune după lucrările de reabilitare, a declarat Viorel Zacreţchi, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Botoşani.





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
328

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
467

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
592

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...