Şeful CJAS rămâne în funcţie. Costel Lupaşcu va fi demis după luna de miere

Şeful CJAS rămâne în funcţie. Costel Lupaşcu va fi demis după luna de miere
Şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Costel Lupaşcu, rămâne pe post, chiar dacă săptămâna trecută Casa Naţională a reziliat toate contractele preşedinţilor-directori din cele 42 de judeţe şi municipiul Bucureşti. Motivul: la data la care ceilalţi şefi au rămas fără funcţii, Costel Lupaşcu se afla în concediu.

După ce, săptămâna trecută, au anunţat că tuturor preşedinţilor-directori ai Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate le-au fost reziliate contractele, şefii Casei Naţionale analizează acum, punctual, situaţiile din fiecare judeţ în parte.

"Domnul Lupaşcu se află în concediu, iar atribuţiile sale i-au fost delegate doamnei Carmen Nicolau, directorul economic. În momentul în care se va întoarce la serviciu, va lua la cunoştinţă de ordinul preşedintelui Casei şi va fi numit un interimar, până la organizarea concursuluI", a declarat pentru Ştiri.Botoşani Mihaela Tănase, purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Declaraţia oficialului Casei este contrară celor afirmate în urmă cu o săptămână, când susţinea că ordinul prin care încetau contractele şefilor judeţeni nu putea fi blocat de un concediu. "Este un ordin de preşedinte care vizează toată structura, în orice moment al anului, dat fiind că sunt 43 de preşedinţi- directori generali, probabilitatea ca la un moment unul dintre ei să fie în concediu- de odihnă sau medical, este foarte mare. Este greu ca acest lucru să fie un criteriu", spunea atunci purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale.

Se pare, totuşi, că eliberarea din funcţie în perioada concediului de odihnă nu are suport legal, chiar dacă în cazul de faţă Costel Lupaşcu nu este angajat, el având statut de personal contractual.

Săptămâna trecută au fost modificaţi indicatorii de performanţă pe care trebuie să-i îndeplinească un preşedinte de casă judeţeană, iar un ordin al preşedintelui Casei, publicat în Monitorul Oficial al României marţi, 29 septembrie, prevede că dacă aceşti indicatori sunt schimbaţi în proporţie de peste 50%, contractele de management încetează. Toate contractele de management ale preşedinţilor Caselor Judeţene şi a Municipiului Bucureşti au încetat şi vor fi numiţi interimari, iar funcţia de preşedinte se va ocupa în urma unui concurs, declara atunci Mihaela Tănase.

Funcţia de interimar al CJAS ar putea fi ocupată chiar de Costel Lupaşcu, având în vedere susţinerea politică de care se bucură. În Conferinţa Judeţeană a PSD de la sfârşitul săptămânii trecute, el a fost ales vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. Tot la sfârşitul săptămânii trecute, Costel Lupaşcu s-a căsătorit cu Oana Neică, şef serviciu în cadrul Primăriei Botoşani, acesta fiind şi motivul pentru care şi-a luat concediu şi şi-a delegat atribuţiile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
264

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
326

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
739

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...