Şeful CJ: "La Inspectoratul Şcolar există o tensiune maximă"

Şeful CJ: "La Inspectoratul Şcolar există o tensiune maximă"
Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, s-a arătat dezamăgit de faptul că unii directori de instituţii înlătură din funcţii persoane competente doar pentru că nu au aceeaşi culoare politică cu conducătorul instituţiei respective.

El a făcut referire la cazul inspectorului şcolar Sebastian Mihalache, care şi-a luat concediu fără plată timp de un an de zile pentru că i-au fost luate din atribuţii.

“Ştiu că la Inspectoratul Şcolar Judeţean există o tensiune maximă. Eu l-am apreciat pe domnul Mihalache chiar dacă nu era colegul meu de partid şi l-am menţinut la ISJ pentru că era un bun specialist. Cum am menţinut mulţi oameni pregătiţi în funcţie. Domnul Mihalache este o pierdere pentru ISJ. Dacă îi iei omului din atribuţii şi soţia lui a rămas şomeră că nu i-au mai dat catedră normal că ia drumul pribegiei", a spus Florin Ţurcanu.

El consideră că un şef de instituţie trebuie să îi trateze pe cei cu care lucrează ca fiind colaboratori şi nu subalterni.

“Am un mesaj către toţi şefii să nu se considere pe moşia lor sunt persoane publice şi trebuie să respecte cetăţenii şi colaboratorii pe care îi au. Nu cred că discutăm de subşaterni ci de colaboratori. Subalterni poate ai la tine acasă, dar într-o instituţie ai colaboratori, aşa trebuie trataţi", a afirmat preşedintele CJ.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

astăzi, 17:57
110

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

astăzi, 16:28
80

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

astăzi, 14:36
286

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...