Şeful CJ în inspecţie pe şantierul de la Coşula

  Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean Botoșani, a efectuat ieri obișnuitele vizite în teren, la una dintre cele mai importante obiective din județul Botoșani ce a intrat în reabilitare.

  Este vorba despre șantierul deschis de curând la Mănăstirea Coșula și unde se lucrează intens la infrastructură și la restaurarea obiectivului de patrimoniu cultural.

“Constructorul și-a început treaba, sperăm ca lucrările să se deruleze conform graficului. Este o lucrare așteptată de toată lumea, iar după finalizarea lucrărilor, sperăm ca Mănăstirea Coșula să fie un punct de atracție și pentru mai mulți botoșăneni, a declarat Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Valoarea totală a proiectului este de 19.004.526,83 lei și este finanțat în Programul Operațional Regional 2007- 2013, Axa prioritară 5 “Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Domeniul major de intervenție 5.1.- Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum și crearea/modernizarea infrastructurilor conexe.

Obiectivul general al proiectului îl constituie reabilitarea și valorificarea obiectivului de patrimoniu național “Complex Monahal Coșula, în vederea includerii acestuia în circuitul turistic cultural și religios și promovarea lui pentru atragerea turiștilor, contribuind la creșterea potențialului turistic și a gradului de atractivitate a județului Botoșani și a regiunii Nord- Est.

Comunicat de presă

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânără amenințată cu moartea, botoșănean ridicat de polițiști și băgat în arest! (Video)

astăzi, 09:59

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 41 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul ...

„Casa de protocol a oamenilor străzii”, proiectul unei botoșănence care îi poate aduce titlul ”Omul anului!” (Foto, Video)

astăzi, 09:42

TVR a demarat sezonul de toamnă al campaniei „Omul anului”. Din 27 septembrie, în fiecare vineri, de la ora 18.15, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă noi portre...

Doina Federovici: Educația – temelia pe care ne construim viitorul (Foto)

astăzi, 09:37

„Educația nu este pregătirea pentru viață, educația este viața însăși!” Această profundă reflecție a pedagogului John Dewey ne amintește, zi de zi, de importanța educaț...