Şeful CJ, despre intenţia Ministerului Muncii privind persoanele cu dizabilităţi: Îi facem pachet şi îi trimitem la doamna Plumb!

Intenţia Ministerului Muncii de a sista finanţarea către centrele rezidenţiale unde sunt în prezent internate persoane cu dizabilităţi, a fost dur criticată de preşedintele Consiliului Judeţean.

Gheorghe Sorescu a spus că prin această măsură nu se face altceva decât să se arunce povara pe umerii autorităţilor locale, fiind multe persoane internate în centre care nu au familie.

“Dacă au dat atâtea pomeni şi au promis marea cu sarea au ajuns să aibă numai sarea, că apă nu mai este. Şi descarcă totul acum în seama autorităţilor locale. În gândirea nemaipomenită, şi alte dăţi, promisiunile le-au făcut la Guvern şi problemele de rezolvare în fapt le-au trimis la autorităţi. Ce ar însemna să nu mai dea bani la aceste centre, să începem să vedem de unde vine cutare asigurat, din ce primărie, din ce comună şi să începem nişte procese interminabile. Am ajunge într-o situaţie în care îmi este greu să evaluez acum. Pentru persoanele cu dizabilităţi trebuie asigurate condiţii, dar găsite şi posibilităţi de finanţare reale. Sumele proprii ale Consiliului Judeţean sunt comparabile cu ale Primăriei Mihai Eminescu. Îi facem pachet şi îi trimitem la doamna Rovana Plumb", a spus preşedintele Consiliului Judeţean.

Cât priveşte posibilitatea ca odată ce vor fi dezinstituţionalizate aceste persoane, o parte din cheltuieli să fie acoperite din fonduri europene, Sorescu a spus: “Niciodată Comunitatea Europeană nu o să vină să îţi plătească salariile, pensii, întreţinerea persoanelor cu dizabilităţi.

Citeşte şi Guvernul pregătește o tragedie, pe care ministrul Plumb o anunță cu zâmbetul pe buze: Centrele pentru persoanele cu dizabilităţi nu vor mai fi finanţate de stat

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zece candidaturi respinse la alegerile pentru funcția de președinte!

astăzi, 10:47

După ce Curtea Constituţională a admis, sâmbătă, cu majoritate de voturi, contestaţiile formulate de două persoane şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie...

Șeful drumarilor, chemat în judecată din cauza postărilor pe Facebook!

astăzi, 09:46

Șeful de sindicat din cadrul Direcției Regionale Drumuri și Poduri luptă în instanță cu șeful instituției. Motivul conflictului dintre cei doi nu este reprezentat însă de salariil...

Gură de oxigen pentru Liviu Ciobotariu după Botoșani-Rapid: ”Azi ne-a ieșit! Nu este ușor când ești pe ultimul loc în clasament!”

astăzi, 09:22

FC Botoșani a învins-o duminică pe Rapid cu scorul de 2-0 în etapa a 12-a din Liga 1. Liviu Ciobotariu și-a felicitat elevii pentru succesul obținut pe teren propriu în fața Rap...