Șeful CJ despre anunțul făcut de primar privind plata părților comune de către municipalitate: "Este o declarație politică!"

Șeful CJ despre anunțul făcut de primar privind plata părților comune de către municipalitate: "Este o declarație politică!"
  Președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, consideră că declarația făcută vineri de primarul Ovidiu Portariuc cu privire la preluarea plății părților comune pentru termoficare de către primărie este o declarație pur politică.

  Șeful Consiliului Județean susține că la această dată nu este posibil acest lucru, pentru că  trebuie făcute anchete sociale, pentru că aceste plăți ar urma să fie făcute sub forma unor subvenții susținute din bugetul local.

“Solicit tuturor să studieze legislația. Nu are cum Consiliul Local să aprobe plata pentru toți cetățenii pe zona aceasta de proprietate. Conform legii, trebuie să faci o anchetă socială. Întrebarea mea este dacă pot plăti și doamnei deputat Țurcanu care are un apartament pe Împărat Traoian? Nu poate, că ea are un venit mare. Trebuie făcută o anchetă socială conform legii și care nu depășește un anumit plafon de venituri poți să îi dai subvenție că aici discutăm de subvenție. Nu poți veni în Consiliu să spui că plătim noi totul. Vine Curtea de Conturi și întreabă de unde plătim. Este o declarație pur politică", a declarat Florin Țurcanu.

Acesta a precizat că nu are nimic împotriva susținerii acestor cheltuieli de către primărie, dar trebuie făcut totul respectând legislația.

Primarul Ovidiu Portariuc a spus că va veni cu un proiect de hotărâre în Consiliului Local, pentru ca municipalitatea să preia, de la anul, plata acestor cheltuieli din condominiu, efortul financiar anual ridicându-se la 1,2 milioane de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
20

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
991

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
201

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...